Logo ASEF

Pintura CS Sant Josep

El projecte d'humanització de la zona pediàtrica ha estat finançat amb 3.700 € per l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia

Tortugues, peixos i balenes reben els més petits amb l'objectiu de reduir l'estrès d'acudir a una consulta

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha presentat avui el projecte de decoració de l'àrea pediàtrica del Centre de Salut Sant Josep de sa Talaia. Es tracta d'una iniciativa d'humanització de l'atenció sanitària impulsada per la coordinació d'Infermeria del centre josepí. El projecte ha costat 3.700 € i ha comptat amb la col·laboració i finançament de l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia.

A l'acte de presentació hi ha estat la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, la directora mèdica d'Atenció Primària, la doctora Judith Fredes; el subdirector d'Infermeria d'Atenció Primària, Jean Philippe Baena; el director de la Societat Concessionària, Alberto Fernández Cladera; el coordinador mèdic del Centre, el doctor José Segador; la coordinadora d'Infermeria i impulsora de la iniciativa, Gloria Pérez; la regidora de Salut, Guadalupe Nauda, i l'artista, Patricia Romero.

El projecte, denominat Fons marí per als nostres petits guerrers, té l'objectiu de «crear un ambient agradable per als infants que venen al Centre de Salut i alleujar l'estrès que sofreixen alguns d'ells quan han de venir», segons detalla Gloria Pérez.

Gloria Pérez també explica que «normalment, els més petits associen els centres de salut i hospitals amb un lloc on els fan tècniques que no són gaire agradables. És veritat que l'entorn tan neutre no ens ajuda a poder trencar amb aquestes sensacions que experimenten. D'aquí va partir la idea de decorar-lo amb alguna temàtica amb la qual els infants estassin còmodes i hi hagués un cert enfocament lúdic».

Una vegada van tenir l'objectiu clar es van posar en contacte amb l'artista Patricia Romero —que ja s'havia encarregat de decorar l'àrea pediàtrica del Servei d'Urgències de l'Hospital Can Misses— i amb l'Ajuntament de Sant Josep, que va posar totes les facilitats i es va implicar des del primer moment amb el projecte.

Les balenes, les tortugues, els peixos i la flora marina són ara els elements que donen la benvinguda als més petits, on abans hi havia parets monòtones. El fons del mar entreté els infants i facilita la tasca dels professionals.

La directora gerent, Carmen Santos, manifesta que «estam molt satisfets i orgullosos d'aquest tipus d'iniciatives d'humanització que parteixen de les infermeres, que persegueixen millorar la qualitat assistencial que reben, en aquest cas, els nostres pacients pediàtrics, i que aborden detalls que milloren els entorns i amb això nostra atenció. Felicit el Centre de Salut Sant Josep i agraeix enormement la col·laboració de l'Ajuntament i el finançament d'aquest projecte i la implicació demostrada en tot moment».