Logo ASEF

Nous resis

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera formarà aquest any 21 nous professionals, 14 metges, un farmacèutic i sis infermeres

La nova especialitat de Medicina Intensiva s'uneix a les de Farmàcia Hospitalària, Medicina i Infermeria Familiar i Comunitària, Medicina Interna i Obstetricoginecologia

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera formarà vint-i-un nous professionals, amb la novetat que entre ells, per primera vegada, hi haurà un resident de Medicina Intensiva, que es formarà a l’UCI de l'Hospital Can Misses.

La nova promoció està formada per catorze metges —dotze de l'especialitat de Medicina Familiar i Comunitària, una de l'especialitat de Medicina Interna i una de Medicina Intensiva— i una farmacèutica hospitalària. Quant a l'àrea d'Infermeria, s'han incorporat quatre infermeres de Medicina Familiar i Comunitària i dues comares en l'especialitat d'Obstetricoginecologia.

La nova especialitat de Medicina Intensiva s'uneix a les de Farmàcia Hospitalària i Infermeria Familiar i Comunitària, —incorporades l'any passat— i a les de Medicina Familiar i Comunitària, Medicina Interna i a la d'Obstetricoginecologia, en les quals ja es formen professionals des de fa anys.

L’Àrea de Salut formarà 65 metges i infermeres
En conjunt, s'han incorporat 14 metges interns residents (MIR), 6 infermeres internes residents (IIR) i un farmacèutic. Aquests se sumen als 44 MIR i IIR que ja estan en període de formació. D'aquests, 40 són metges de l'especialitat de Medicina de Família, 5 de Medicina Interna, un farmacèutic hospitalari incorporat l'any passat, 8 infermeres de família i 8 comares.

En total, amb aquestes incorporacions hi ha 65 residents (54 MIR i 16 IIR), la xifra màxima en la història de la sanitat pública de les Illes Pitiüses El període de formació de les IIR és de dos anys; mentre que el dels MIR de Medicina Familiar és de quatre i el dels de Medicina Interna i de Medicina Intensiva, de cinc.

D’ençà de l’any passat, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera compta amb set centres de salut acreditats per a la formació especialitzada de metges i infermeres de família. Als històrics centres de salut Ca Misses, Es Viver, Sant Antoni de Portmany i Vila es van unir l'any passat els centres de Santa Eulària des Riu, Sant Jordi de ses Salines i Sant Josep de sa Talaia. Tots tenen com a centre hospitalari de referència l'Hospital Can Misses.

Dimecres l'equip directiu va donar la benvinguda a la nova promoció de residents, en un acte celebrat a l'Hospital Can Misses. També hi van assistir els responsables de formació de metges i d'infermeria, el doctor Alfredo Barber, i la supervisora de Formació, Docència i Investigació, Ina Cardona.

Per a la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, «ampliar les places que rebem per a formació i les especialitats és una fita importantíssima. En els dos últims anys hem augmentat dues vegades i mitja el nombre de professionals que formam, hem ampliat especialitats —amb tres de noves— i hem ampliat de quatre a set el nombre de centres docents. Ampliar la nostra capacitat de formació és la millor manera que tenim de fidelitzar i assegurar-nos professionals anys a venir».