Logo ASEF

Prevenció conducta suïcida

\ La responsable de l'Observatori del Suïcidi, Nicole Haber, imparteix una sessió a policies tutors i professionals de l'àmbit socioeducatiu

\ Es proporciona informació i eines als professionals implicats per detectar i fer un primer abordatge si se sospita de conducta suïcida en un menor

La responsable de l'Observatori del Suïcidi, Nicole Haber, ha impartit a Eivissa una sessió formativa per a la prevenció de la conducta suïcida en centre educatius a una vintena d'assistents, entre els quals hi havia policies tutors, educadors, treballadors socials, orientadors educatius i altres professionals de l'àmbit socioeducatiu.

La trobada s'ha orientat cap a la prevenció del suïcidi infantojuvenil. S’hi ha proporcionat informació i eines als professionals implicats per ajudar-los a detectar i a fer un primer abordatge de la situació si se sospita que un menor presenta una conducta suïcida.

La sessió —dirigida a professionals clau en la detecció del suïcidi en l'àmbit escolar, com són els policies tutors i altres professionals de l'àmbit socioeducatiu— s'ha duit a terme a l'edifici Cetis, a Eivissa. S'ha incidit en la prevenció i en el primer abordatge de la conducta suïcida en els menors, col·lectiu molt vulnerable.

En l'activitat formativa s'ha analitzat amb els professionals convidats la situació dels menors d'Eivissa i Formentera, els circuits assistencials i les necessitats de cada àrea per abordar aquest greu problema.

El suïcidi un problema molt complex, multicausal, l'abordatge del qual necessàriament requereix molta col·laboració entre professionals de diferents àrees. La coordinadora del Projecte Autonòmic de Prevenció de la Conducta Suïcida i responsable de l'Observatori del Suïcidi, Nicole Haber, destina una part important del seu temps a fomentar aquesta coordinació, a sensibilitzar sobre una realitat fins fa poc oculta i a formar tots els implicats.

L'Observatori del Suïcidi va publicar el 26 de març la Guia per a la prevenció i el primer abordatge de la conducta suïcida en els centres educatius i el Protocol d'actuació en cas de risc autolític detectat en els centres educatius. Ambdós documents van ser presentats a tots els centres escolars de les Illes Balears.