Logo ASEF

Contracta 2 anestesistes

\ Els doctors Omar Loli i Michel Zancán s'hi han incorporat aquest mes de maig procedents d'hospitals públics de les Illes Balears

\ Anestesistes d'hospitals de Mallorca es desplacen a Can Misses des de principis de maig per reforçar el servei

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha completat la plantilla autoritzada del Servei d'Anestesiologia i Reanimació amb la contractació de dos anestesistes amb una àmplia experiència. Tots dos doctors procedeixen d'hospitals públics de les Illes Balears i s'han incorporat a l'equip de l'Hospital Can Misses aquest mes de maig.

El doctor Omar Loli es va sumar al Servei d'Anestesiologia i Reanimació de l'Hospital Can Misses a mitjans de maig, procedent de l'Hospital Mateu Orfila de Menorca, on ha exercit els últims dotze anys. Aquesta setmana s'hi ha incorporat el doctor Michel Zancán, qui ha treballat en l'Hospital Comarcal d'Inca; anteriorment havia exercit a l'Hospital Dr. Negrín de Las Palmas de Gran Canària, a l'Hospital de Manacor i en l'Hospital Universitari Son Llàtzer, tots dos de Mallorca.

Amb aquestes dues incorporacions, la Gerència i la direcció mèdica completen la plantilla després de mesos de treball intens i de recerca de professionals d'una especialitat molt demandada en tot el territori nacional. La plantilla autoritzada d'Anestèsia és de disset places. Tretze d'elles són fixes, després de la fidelització duita a terme per mitjà d'una oferta d'ocupació pública, que va acabar el passat 27 d'abril amb la signatura de les tretze places en propietat. Altres dues places estan ocupades per personal interí, al que cal sumar aquestes dues incorporacions.

No obstant això, amb l'objectiu d'augmentar la capacitat de les sales d’operacions programades, la direcció de l'Hospital Can Misses va tancar un acord amb l'Hospital Universitari Son Espases i la resta d’hospitals de Mallorca, que des de principis de maig i fins a setembre envien anestesiòlegs per reforçar un servei que, tot i que ja té completa la plantilla, compta amb algunes baixes per maternitat i reduccions de jornada i i professionals de més de 55 anys, exempts de la realització de guàrdies.
El desplaçament d'anestesistes des dels hospitals de Mallorca, en funció de les necessitats de l'Hospital Can Misses, permet disposar d'un especialista més per fer front a les guàrdies.

Can Misses amplia el nombre de sales d’operacions disponibles

Les incorporacions recents i el suport del Servei d'Anestèsia de Son Espases han permès l'Hospital Can Misses augmentar progressivament el nombre de sales d’operacions disponibles. Actualment la capacitat de l'Àrea Quirúrgica oscil·la entre les cinc sales d’operacions programades i les set, la capacitat màxima, a les quals cal sumar-ne dues més destinades a l'atenció urgent.

Disposar d'entre cinc i set sales d’operacions programades permetrà treballar per reduir la llista d'espera quirúrgica, una de les prioritats de la Gerència ara que les dades epidemiològiques ho permeten. Cal recordar que el bloc quirúrgic ha estat destinat a l'atenció del pacient crítica mb COVID-19 —en ampliar-se la UCI per atendre-hi aquestes persones— durant mesos en la tercera onada de la pandèmia, i que els anestesistes i el personal d'infermeria de les sales d’operacions han format equips multidisciplinaris per atendre aquests pacients, juntament amb el personal de la UCI, des del mes de gener fins al mes de març.

La reorganització del Servei d'Anestesiologia va començar ja al novembre de 2020 amb el nomenament del doctor Carlos Luis Errando Oyonarte —per mitjà de la Resolució de la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos— com a cap de Servei d'Anestesiologia i Reanimació de l'Hospital Can Misses de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

El doctor Errando és llicenciat en Medicina i Cirurgia (1983). Es va doctorar en Medicina i Cirurgia en 1996 i és especialista en Anestesiologia i Reanimació (1994). Posseeix, a més, un màster grau en Capacitació en Seguretat del Pacient i Gestió del Risc Sanitari (2012). Va ser metge adjunt del Servei d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor a l'Hospital General de València des de 1993 fins al setembre de 2015, data en què va ser nomenat director de l'Àrea Quirúrgica del Consorci Hospital General de València.