Logo ASEF

RCP IES Sant Agustí

\ Durant tres dies les infermeres Gloria Pérez, coordinadora d'Infermeria del centre, i Irene Costa han impartit la formació

\ Les jornades de RCP i ennuegament han estat desenvolupades conjuntament amb l'institut i respectant les normes sanitàries actuals

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera continua apropant els primers auxilis als centres escolars. En aquesta ocasió ha estat el Centre de Salut Sant Josep de sa Talaia l'encarregat de fer la formació anual dels alumnes de 3er d’ESO de l'IES Sant Agustí des Vedrà.

Durant tres jornades consecutives, per garantir la seguretat i el respecte rigorós de les normes sanitàries actuals, el grup d'escolars ha estat visitat per la coordinadora d'Infermeria del centre de salut josepí, Gloria Pérez, i les infermeres Irene Costa i Lorena Montero. Elles han estat les encarregades d'impartir xerrades i de formar de manera pràctica un centenar d'alumnes en l'atenció immediata i eficient en casos d'ennuegament i d’aturada cardiorespiratòria.

L'objectiu de la formació és oferir eines als alumnes perquè puguin actuar de manera eficaç en una emergència d'aquest tipus fins que el 061 arribi al centre.

En l'organització de les jornades de RCP i ennuegament hi ha participat Esther Plaza, professora de biologia de l'IES, que cada any coordina juntament amb la responsable d'Infermeria del CS la realització d'aquest taller.