Logo ASEF

Plaça metges SURG

\ Acte de presa de possessió de places fixes de metges d'Urgències després de superar el concurs oposició del Servei de Salut

\ Vint-i-set metges de diferents especialitats han obtingut plaça fixa en el que portam d'any 2021

Prop d'una trentena de professionals sanitaris dels serveis de Cardiologia, Farmàcia Hospitalària, Medicina Interna, Oftalmologia, Otorinolaringologia, Pediatria, Urologia i Urgències han obtingut les places fixes en haver superat el concurs oposició del Servei de Salut de les Illes Balears, per a les places convocades de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

Els últims serveis que han celebrat la presa de possessió d'aquestes places fixes han estat els d’Urgències de tots dos hospitals de les Illes Pitiüses —Can Misses i Hospital de Formentera—, en un acte presidit per la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, acompanyada de la directora mèdica d'Atenció Hospitalària, la Dra. Sheyla Sironvalle, i el cap del Servei d'Urgències, el Dr. Francisco Muela.

Una desena de metges d'Urgències, vuit a Eivissa i dos a Formentera, han consolidat la plaça després de superar el concurs oposició d'oferta pública d'ocupació (OPO) del Servei de Salut de les Illes Balears.

En el que duim d'any, disset metges més han aconseguit plaça fixa. Fins ara, als deu d'Urgències, cal sumar-hi tres cardiòlegs, dos especialistes en farmàcia hospitalària, tres metges internistes, tres oftalmòlegs, un otorinolaringòleg, dos pediatres i tres uròlegs, amb els quals s'aconsegueix la xifra de gairebé una trentena de places consolidades en els dos primers mesos de 2021.

La Direcció Mèdica d'Atenció Hospitalària fa una valoració molt positiva de l'acte de presa de possessió de la plaça. Segons Sheyla Sironvalle «amb la plaça fixa oferim estabilitat en serveis clau com a Urgències i, anteriorment, en altres igual d'importants, i garantim condicions òptimes per al desenvolupament de la carrera professional».

Per a Carmen Santos, directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, «és un orgull poder celebrar els actes de signatura de la plaça en propietat, ja que d'aquesta manera fidelitzam excel·lents professionals, consolidam serveis i donam seguretat, la qual cosa ens assegura un futur amb facultatius de primer nivell».

Els vint-i-set facultatius que han obtingut plaça fixa són els següents: en el Servei d'Urgències de Can Misses, Lina Fernández Isla, Virginia Fernández-Távora Pérez, Isabel García Arcos, José Manuel González Paz, Elena Klusova Noguina, Adolfo Ramírez Soriano, M. Dolores Romero Maurelo i Jesús Santaliestra Grau; en el Servei d’Urgències de Formentera, M. del Carmen Sánchez Díaz i Gemma Villalba Beltrán; a Cardiología, Ana Pérez Serradilla, Gianfranco Martinis i Lucía Vera Pernasetti; a Farmàcia Hospitalària, Ana María Samper Juárez i Fernando Becerril Moreno; a Medicina Interna, Esther García Almodóvar, Miguel Ángel Artacho Rodríguez i Elena Costa Juan; en el Servei de Otorinolaringologia, Diego Espuch Nuñez; a Pediatria, Amelia Sánchez Buenavida i Cristina Ferrer Esteban; i a Urología Lorena Fernández Barranco, Diego Alonso Rodríguez i Enrique Fes Ascanio.