Logo ASEF

Vacunació majors 95 COVID19

\ La vaccinació als centres d'atenció primària va començar el dimecres i avui s'haurà vaccinat ja el 54 % d'aquest col·lectiu

\ També s'ha iniciat l'administració de la segona dosi a grans dependents i ja hi ha 120 persones que estan immunitzades

Aquesta setmana ha començat en els centres d'atenció primària la vaccinació del col·lectiu de majors de 95 anys. Aquest procés es va iniciar dimecres i ja ha arribat a més de la meitat d'aquest col·lectiu considerat vulnerable.

Fins avui les infermeres dels centres de salut d'Eivissa i Formentera han administrat la primera dosi a 140 persones que superen els 95 anys. Això és el 54 % del total d'aquest grup, format per 260 persones.

El Centre de Salut Sant Antoni de Portmany va citar ahir els majors a l'aparcament del centre i va vaccinar més de mig centenar de nonagenaris. El dispositiu estava programat perquè rebessin la vaccinació al cotxe, sense necessitat de baixar-ne.

Per la seva banda, el Centre de Salut Es Viver vaccinarà la setmana vinent, abans del dimarts, 42 persones; el centre de Sant Josep de sa Talaia n’ha vaccinat fins avui 24 i continuarà a principis de setmana amb una trentena més; Vila ha administrat la primera dosi ja a 48 persones; el centre de Formentera ha vaccinat 12 usuaris i els centres de Sant Jordi de ses Salines i Santa Eulària des Riu vaccinaran a principi de setmana 18 i 30 persones respectivament.

El procés de vaccinació als majors de 95 anys culminarà amb l'administració de la segona dosi al cap de tres setmanes.

120 grans dependents ja immunitzats

D'altra banda, aquesta mateixa setmana s'ha completat el cicle de vaccinació als grans dependents, reconeguts com a grau III per la Llei de dependència, amb l'administració de la segona dosi. Fins avui ja s'han immunitzat 120 persones d'un col·lectiu que supera el miler a Eivissa i Formentera, comptabilitzant els grans dependents i els seus cuidadors. El grup de grans dependents està format per 535 persones: 473 a Eivissa i 62 a Formentera, als quals cal sumar el mateix nombre de cuidadors.