Logo ASEF

\ El nou Centre de Salut Can Misses compta amb una superfície de 1.603 m2 en dues plantes amb 25 consultes i sala de cinesiteràpia

\ El nou centre de Can Misses obre les noves instal·lacions amb 18.469 targetes sanitàries i més d'una trentena de professionals

El nou Centre de Salut Can Misses estrenarà oficialment les seves noves instal·lacions el dilluns 8 de març. Els seus més de trenta professionals realitzaran el trasllat de les seves pertinences entre el dia 2 i el 7 de març, ja que el nou centre ja es troba dotat amb el mobiliari i material tecnològic des de principis d'any.

El Centre de Salut de Can Misses està ubicat a la planta baixa i a la planta semisoterrani de l'edifici J, en l'espai que ocupaven les antigues consultes externes de l'antic Can Misses i disposa de 25 consultes. A la planta baixa hi haurà 16 consultes per a Medicina i Infermeria de Família a més de les consultes de Salut bucodental. A la planta soterrani aniran ubicades 9 consultes més de medicina familiar i comunitària i infermeria, a més de les de la Unitat d'Atenció a la Dona i Cinesiteràpia, amb un gimnàs. La superfície de el nou Centre de salut Can Misses és de 1.603 m2, 778 m2 a la planta semisoterrani i 825 m2 a la planta baixa. La superfície de cada consulta és de 19,04 m2 i la de la sala de Cinesiteràpia és de 97,16 m2.

El Centre inaugura les noves instal·lacions amb 18.469 targetes sanitàries i més d'una trentena de professionals, 8 metges, 8 infermeres, un tècnic en cures d'infermeria, fisioterapeuta, llevadora, 4 auxiliars administratius, un odontòloga, un higienista dental i 7 metges residents de Medicina Familiar i Comunitària, ja que Can Misses, a més de ser el primer centre de salut d'Eivissa, va ser també el primer a obtenir la certificació com a centre docent el 1992, una mica més tard es van certificar els centres d'Es Viver i Sant Antoni de Portmany, el 1998.

Amb l'objectiu de disposar d'una zona especialitzada per a pediatria, les consultes de la targeta pediàtriques de centre Can Misses continuaran al Centre de 8 d'agost. Això permetrà que tot l'àrea de Pediatria de tots dos centres romangui en una sola zona.

Les obres de reconversió de l'antic Hospital Can Misses van començar el dia 13 de febrer de 2019 i van finalitzar a mitjans de l'any passat. A més de centre de salut les obres es van centrar en la Unitat de Convalescència Polivalent (situada a l'antiga Unitat de Maternitat, planta baixa, ia l'antiga Unitat d'hospitalització de Cirurgia, planta primera) i en les noves instal·lacions del Mortuori/Sala d'autòpsies.

El pressupost per aquesta obra de reconversió de l'antic Hospital Can Misses va ascendir als 3.927.731,05 euros (IVA inclòs). Des de mitjans de l'any passat es van convocar els concursos públics per a la dotació de centre que des de principis de 2021 ja compta amb el mobiliari.

El Centre de Salut Can Misses es va traslladar a les instal·lacions de el Centre de Salut de Vila, a la Avinguda 8 d'agost al febrer de 2011, després de la demolició de l'històric centre de salut, a causa de l'inici de les obres de el nou Hospital Can Misses. Des de llavors comparteix espai amb el centre de Vila, la primera planta per als usuaris de Vila i la segona planta per als de Can Misses. L'anhelat trasllat permetrà recuperar el centre de salut de barri de Can Misses a unes noves instal·lacions equipades amb l'última tecnologia: ecògraf, electrocardiograma, tensiòmetre, eco doppler, cooxímetre, espiròmetre...

Per a la directora d'Atenció Primària, Dra. Violeta Vega, "estem molt satisfets amb el trasllat i obertura d'aquestes noves instal·lacions que permetran oferir una major qualitat assistencial als usuaris de centre Can Misses i també als de Vila, que disposaran de més espai en recuperar tot el centre. Per als professionals de centre també és una alegria poder tornar a la seva zona natural en unes fantàstiques instal·lacions de més de 1.600 m2."