Logo ASEF

Vacunació depenents

\ La vacunació a dependents reconeguts com a grau III ha començat a les Pitiüses en els centres de salut

\ 60 persones dependents seran vacunades aquesta setmana en l'inici d'aquesta nova fase

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha començat avui amb el procés de vacunació dels grans dependents amb un grau III reconegut per la Llei de dependència.

El Centre de Salut de Sant Antoni de Portmany ha estat el primer a iniciar aquesta nova fase de la campanya de vacunació contra la SARS COV-2, que també es durà a terme a la resta de centres de salut, amb la vacunació de les primeres persones dependents amb un grau de dependència catalogat com a tipus III.

Antonio Prats Colomar, de 73 anys, ha estat la primera persona que ha rebut aquesta primera dosi de la vacuna contra la covid-19. La infermera de centre de salut de la localitat de Portmany Marta Martínez ha estat l'encarregada d'administrar aquesta primera vacuna i ha comptat amb la col·laboració de la infermera Almudena Campillo. Després Antonio, Javier Yeste, de 17 anys i Juan Prats Planells, de 74 anys, han estat els següents grans dependents en rebre la primera de les dosis de protecció.

Joan Planells reconeixia que "es trobava tranquil" davant de la inoculació de la primera dosi i agraïa emocionat la tasca de les infermeres. Per la seva part la coordinadora d'infermeria de el Centre de Salut de Sant Antoni, Elisa Sánchez, ha detallat el procés de captació activa dels pacients, "hem fet una depuració dels llistats que rebem, que vol dir que hem cridat a tots els grans dependents, hem comprovat que aquestes persones es volien vacunar, també que no tenien al·lèrgies greus a cap medicament i hem començat per les persones que es poden desplaçar a centre de salut amb els primers 24 pacients ".

Les infermeres d'Atenció Primària porten treballant en l'organització i programació de la vacunació d'aquells amb un grau de dependència catalogat com a tipus III des de la setmana passada.

En un primer moment, durant aquesta setmana i començaments de la següent es vacunaran als primers 120 grans dependents, ja aquesta primera setmana seran vacunades les primeres 60 persones en l'inici d'aquesta nova fase.

El grup dels grans dependents de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera supera el mig miler de persones, 473 a Eivissa i 62 a Formentera. La Direcció General de Dependència juntament amb la direcció d'Atenció Primària de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha elaborat les llistes dels grans dependents, majors de 16 anys, i que no estiguin institucionalitzades, és a dir que no resideixin a recursos sociosanitaris.

El procés de vacunació d'aquest col·lectiu, que ha començat avui, es completarà amb la segona dosi al llarg del mes de març.