Logo ASEF

Vacunació Eivissa

\ Es començarà amb els professionals sanitaris que es troben en primera línia d'hospitals públics, centres de salut i sanitat privada

\ Seran vacunats diàriament entre 150 i 170 treballadors a l'edifici J, on hi haurà el dispositiu, i en els centres de salut

Avui ha començat la segona fase de la campanya de vacunació contra la COVID-19, dirigida a professionals sanitaris d'Eivissa i Formentera.

Està programat que es comenci amb els professionals que treballen en primera línia, en unitats que atenen directament pacients positius en SARS-CoV-2, com són la UCI, Ca na Majora, la Unitat F de Medicina Interna, Microbiologia, unitats volants d'atenció al coronavirus (UVAC), consultes d'atenció primària de patologia respiratòria, i urgències dels hospitals de les Illes Pitiüses, dels centres de salut, SAMU 061, personal de la societat concessionària i clíniques privades.

S'ha habilitat un punt de vacunació a la segona planta de l'edifici J, a l'antic Can Misses, on hi seran citats els professionals de l'atenció hospitalària, SAMU 061, de la societat concessionària i sanitat privada. En cada centre de salut es vacunarà al seu personal.

El dispositiu de vacunació del punt de l'Hospital Can Misses està format per vuit professionals del Servei de Salut Laboral, set infermeres i un auxiliar administratiu que s'encarregarà de citar. Aquest equip escometrà aquesta fase, excepte a Atenció Primària, on les vacunes les administraran infermeres formades a cada centre. L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha reforçat el Servei de Salut Laboral amb la incorporació de quatre infermeres més.

Aquesta tarda arribarà a l'Hospital Can Misses una nova remesa de vacunes, exactament 1.170 dosis, que ja es troben emmagatzemades a l'ultracongelador. Aquest i altres tres congeladors per a la vacuna de Moderna són a l'àrea que s'ha habilitat a la nova zona reformada de l'edifici J. El nombre de vials és idèntic al que s’ha rebut fins ara, amb l'excepció que s'ha demostrat que cada vial permet preparar sis dosis en lloc de cinc, com s'ha fet en els primers dies.

Es preveu que diàriament es vacuni a un grup d'entre 150 i 170 persones, tant a el punt de vacunació de l'edifici J com en els centres de salut. Demà començarà la vacunació en els centres de salut Sant Antoni de Portmany, Sant Josep de sa Talaia i Es Viver i en la Unitat Bàsica de salut Cala de Bou. El dijous es continuarà pels centres de salut Vila, Can Misses, Sant Jordi de ses Salines i Santa Eulària des Riu. El divendres el dispositiu es desplaçarà a Formentera per continuar amb la vacunació dels professionals del centre de salut formenterés i de l'Hospital de Formentera. La vacunació a professionals de l'Hospital de Formentera començarà demà a l'Hospital Can Misses amb aquells professionals que viuen a Eivissa, per facilitar-los la vacunació en el seu lloc de residència.

La vacunació en el punt de l'edifici J es farà del dilluns al diumenge, en horari de matí i tarda, de 9 a 14 h i de 16 a 20 h.

Estan cridats a vacunar-se en aquesta primera fase un total de 1.306 professionals. D'aquests, 696 són de l'Hospital Can Misses, 358 d’Atenció Primària, 58 de l'Hospital de Formentera, 37 del SAMU 061, 37 de la Societat Concessionària Gran Hospital Can Misses (principalment personal de neteja) i 120 de clíniques privades (Nuestra Señora del Rosario, Quirón i Juaneda)

Juntament amb la injecció, cada persona rebrà un justificant de vacunació en el que hi figura la dosi i la data d'aquesta primera dosi; el lot i la data de la segona dosi, i una referència al portal notificaRAM per declarar possibles efectes adversos. D'ara endavant està previst que els equips de vacunació d'Atenció Primària es tornin a desplaçar al centre almenys en dues ocasions per vacunar tant a usuaris com a professionals.

Des de l'Àrea de Salut, la gerent Carmen Santos recorda que «tot i havent estat vacunats cal continuar mantenint cura i precaució addicional i seguir les normes i recomanacions per evitar el contagi, com són l'ús de la màscara, el distanciament social i evitar aglomeracions fins que s'aconsegueixi la immunitat de grup».

Vacunació a Can Raspalls


Avui també s'ha duit a terme la vacunació a la residència per a persones dependents Can Raspalls. El dispositiu de vacunació de residències s'ha desplaçat a aquest recurs sociosanitari i ha vacunat 132 persones: 61 usuaris (89,7% del total) i 71 treballadors (48,2% del total). Els treballadors seran vacunats en diferents fases per precaució, en previsió de possibles efectes adversos.