Logo ASEF

Ultracongeladors vacunes COVID-19

\ Dijous va arribar el primer dels tres ultracongeladors que rebrà l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

\ Es rebran també tres congeladors de -26ºC per emmagatzemar la vacuna de Moderna

L'Hospital Can Misses ja disposa, des de dijous, del primer dels tres ultracongeladors amb els quals comptarà per emmagatzemar la vacuna de la marca Pfizer. Es preveu que els dos ultracongeladors restants arribin al gener de l'any entrant.

L'import dels tres ultracongeladors ha estat de 43.216,40 € (IVA inclòs). Es tracta del model NU99578JE NuAire Blizzard, que permet emmagatzemar a temperatura de -86ºC i que compta amb un sistema de seguretat CO2. La capacitat d'aquest model és de 578 litres i té un pes de 300 kg en buit.

D'altra banda, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera també tindrà tres congeladors més para per emmagatzemar la vacuna de Moderna. Es preveu l'arribada d'aquests congeladors abans que acabi l'any. Aquests congeladors, que emmagatzemen les vacunes a una temperatura de -26ºC, són el model GGPV 6570 de la marca Liebherr. Poden emmagatzemar fins a 240 kg i el pes net de l'aparell és de 123 kg. L'import dels tres congeladors ha estat de 10.693,59 € (IVA inclòs).

Tots ells estaran a l'Hospital Can Misses, a la nova àrea reformada de l'edifici J, a causa del pes i dimensions d'aquesta tecnologia. Des d'allà es distribuiran les vacunes als altres centres sanitaris.