Logo ASEF

Sonrisa Médica torna

\ Tornen després d'una absència de més de tres mesos i mig

\ L'equip format per Tirititona, Destrangis, Dra. Pastilla i Lola Cortisola torna cada dijous

Sonrisa Médica torna a l'Hospital Can Misses després d'una aturada d'una mica més de tres mesos i mig a causa de les mesures de seguretat derivades de la pandèmia de la COVID-19. L'última vegada que les pallasses Tirititona, Destrangis, Dra. Pastilla i Lola Cortisola passaven per les unitats d'hospitalització, Urgències o les Consultes Externes per regalar rialles i contagiar alegria a pacients, familiars i professionals va ser en l'última setmana d'agost.

Ara, en aquesta ocasió, Tirititona i la Dra. Pastilla han estat les primeres a reprendre les visites a l'Hospital Can Misses i, segons manifesten, «la rebuda ha estat immillorable tant per part dels pacients, com del personal sanitari».

Les pallasses, amb els seus enormes nassos vermells sobresortint de les màscares, han dedicat el seu dia de tornada a recordar amb el seu particular humor les 3 M com a mesura de protecció enfront de la COVID-19.

Tirititona i la Dra. Pastilla han començat la seva activitat a Pediatria alegrant el matí als infants hospitalitzats i als que estaven citats per a alguna prova. Des d'aquí han anat recorrent les diferents unitats d'hospitalització, Rehabilitació, Radiologia i Urgències amb la seva música, les seves rialles i bromes bromes i fent palesa la tornada.

Les pallasses visiten cada dijous al matí tots els infants de les diferents unitats d'atenció (extraccions, consultes externes, urgències, rehabilitació, nounats, trauma, hemodiàlisi, hospital de dia, especialitats mèdiques i per descomptat, la planta d'hospitalització pediàtrica). Ho fan amb especial preparació i formació per atendre, entretenir i facilitar l'alliberament de la tensió que es viu en un hospital, on la incertesa i la malaltia van plegades.

Totes elles són professionals de les arts escèniques i compten amb múltiples recursos artístics per adaptar l’ actuació a cada situació. A més, reben formació psicològica i sanitària bàsica per poder dur a la pràctica els protocols de protecció i seguretat necessaris, i també per conèixer el vocabulari i les principals intervencions en les que col•laboren amb freqüència a demanda del personal sanitari.

«Està molt nerviós i no ens deixa prendre-li les constants vitals, ni posar-li la via; Entrau a jugar amb ell per veure si es relaxa?». Així podria començar qualsevol de les seves intervencions a l'Hospital. És en aquestes intervencions on radica la importància de l'existència d'aquesta associació sense ànim de lucre que va començar a visitar Can Misses al juliol del 2018 a petició de l’Hospital i que rep el suport de la Conselleria de Salut i Consum, la Conselleria de Serveis Socials i Esports, el Consell d'Eivissa i d'entitats privades com Editorial Prensa Ibérica i Fundación Abel Matutes. Aquest any s'enfronten a un escenari difícil quant a recursos econòmics i agraeixen qualsevol ajuda per mitjà del seu web www.sonrisamedica.org.