VI Jornada Programa Pacient Actiu
Divendres 19 Abril 2024, 09:30 - 14:15
Visites : 132

                                                 

La VI Jornada Programa Pacient Actiu té la finalitat de ser un fòrum d’intercanvi d’experiències entre pacients i professionals i alhora continuar impulsant a les Illes Balears el rol actiu dels pacients crònics per mitjà d’aquest programa.

 

Destinataris

  • Pacients crònics i persones que estiguin interessades en el Programa Pacient Actiu.
  • Associacions de pacients crònics.
  • Professionals de la salut dels diferents àmbits de l’atenció sanitària.

 

Objectius

  • Descriure els avanços en el Programa Pacient Actiu des de la III Jornada.
  • Debatre els pacients, les associacions de pacients i els professionals sobre determinades malalties que formen part del Programa.
  • Reforçar els vincles i la solidaritat dels pacients actius formadors, dels cuidadors actius formadors i dels professionals implicats en el Programa.

 

Seus

  • Mallorca: sala d’actes de l’Hospital Universitari Son Llàtzer. Ctra. Palma-Manacor (Ma-15), PK 4 (Palma).
  • Menorca: sala d’actes de l’Hospital Mateu Orfila. Ronda de Malbúger, 1 (Maó).
  • Eivissa: sala d’actes 2 de l’edifici J de l’Hospital Can Misses. C/ de Corona, s/n (Eivissa).

 

La Jornada es podrà seguir al canal de YouTube del Programa Pacient Actiu.

 

Xarxes socials:

 X: @pacientactiuib (#6jpactib)             Instagram: @pacientactiu_ib                 Facebook: Pacient Actiu IB

 

Data

Divendres 19 d’abril de 2024.

 

Inscripció

  • Professionals sanitaris del Servei de Salut de les Illes Balears: des del Portal de Serveis al Personal de la intranet (caib.es ): Formació Ibsalut > Formació direcció assistència sanitària. Servei de Salut > Edició 322-VI Jornada Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Pacients crònics, membres d’associacions de pacients i altres persones interessades: per mitjà del qüestionari disponible clicant aquí.

 

La inscripció és gratuïta. Tot i que la capacitat de cada seu és limitada, les persones inscrites es poden considerar admeses des del moment en què s’inscriguin a la jornada. Per tant,
no es confirmarà particularment cada inscripció. La data màxima per a la inscripció és el 15 d’abril de 2024.

 

Les associacions participants que vulguin tenir-hi una taula informativa han d’escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. abans del 12 d’abril de 2024.

 

Organització

Servei de Salut de les Illes Balears.

 

Comitè Organitzador

  • Joana Bauzà Plomer, pacient activa formadora i membre de la Comissió Tècnica Autonòmica del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Àngels Busquet Colell, pacient activa formadora i membre de la Comissió Tècnica Autonòmica del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Yolanda Cáceres Teijeiro, infermera d’atenció primària de Mallorca i membre de l’equip coordinador del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Nuria Caravaca Sendra, infermera de la Unitat de Desenvolupament de la Història Clínica Electrònica d’Atenció Primària i membre de la Comissió Tècnica Autonòmica del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Margarita Casas Sanchís, coordinadora d’equips d’infermeria d’atenció primària de l’Àrea de Salut de Menorca i membre de la Subcomissió del Programa de l’Àrea de Salut de Menorca.
  • Francisca Cifre Perelló, tècnica en cures auxiliars d’infermeria del Centre de Salut Arquitecte Bennàzar (Palma) i membre de l’equip d’implementació del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Yolanda Fernández de Dios, pacient activa formadora i membre de la Comissió Tècnica Autonòmica del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Ana Belén Francisco Pérez, infermera gestora de casos dels centres de salut Sant Antoni de Portmany i Sant Josep de sa Talaia (Eivissa) i membre de la Subcomissió del Programa a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera.
  • Llucia Moreno Sancho, infermera d’atenció primària de Mallorca i membre de l’equip coordinador del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Jaumeta Pou Pou, directora adjunta d’infermeria de l’Hospital Sant Joan de Déu Inca i referent de la Subcomissió del Programa a l’Hospital Sant Joan de Déu Palma.
  • Patricia Roa Díez, infermera d’atenció primària de Mallorca i membre de l’equip coordinador del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Ana María Sánchez Barril, infermera del Centre de Salut Camp Redó (Palma) i membre de l’equip d’implementació del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • ª José Sastre Perea, infermera del Centre de Salut Coll d’en Rabassa (Palma) i membre de la Comissió Tècnica Autonòmica del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Tolo Villalonga Mut, infermer de la Unitat de Programes del Gabinet Tècnic de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca en la transferència del coneixement visual.

 

 

 

Programa

9.00 h       Recepció i entrega de material.

9.30 h       Inauguració, a càrrec de Javier Ureña Morales, director general del Servei de Salut de les Illes Balears; Soledad Gallardo Bonet, gerent de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, i Juana María Capó Monjo, pacient activa formadora de l’Àrea de Salut de Menorca.

9.45 h       Concurs «Feim caliu amb pacient actiu», presentat pels pacients actius formadors Lluch Steegmann Zaforteza i José Miguel Bisquerra Venegas.

10.30 h      Taula «Parlem de les malalties del cor», moderada per Verónica García Cernuda, de l’Escuela Cántabra de Salud; Andreu Grau Sepúlveda, cardiòleg adjunt del Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari Son Espases; Rosa Vives Cifre, pacient activa formadora i presidenta de l’Associació d’Ajuda a l’Acompanyant del Malalt de les Illes Balears (ADAA); Margarita Arbós Carbonell, infermera del Centre de Salut Camp Redó (Palma), i Simón Ruiz Valero, pacient actiu formador.

11.30 h      «¡¡Nos activamos con baile fitness!!», a càrrec de Joy (Radostina Spasova Damyanova) instructora de Zumba, Fabiola Moro Porto, usuària de l’Asociación de lesión medular y otras discapacidades físicas de las Islas Baleares (ASPAYM), i Iván García Moreno, educador social de l’Associació Balear d’Esclerosi Múltiple (ABDEM).

11.50 h      Berenar saludable.

12.20 h      Ponència «Dejemos que los pacientes ayuden», a càrrec de Joan Carles March Cerdà, professor de l’Escuela Andaluza de Salud Pública.

13.00 h      Presentació del llibre Caminando con la artritis. Nuestras experiencias, a càrrec de l’autora, Isabel Pérez Fernández, presidenta de la delegació de ConArtritis-Mallorca i pacient activa formadora.

13.10 h      Conclusions, a càrrec de Manuela García Romero, consellera de Salut del Govern de les Illes Balears; Estefanía Serratusell Sabater, subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària i Malalties Poc Freqüents del Servei de Salut de les Illes Balears, i Susana Catalina Torres Maya, pacient activa formadora de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera.

13.35 h      Obra de teatre «La consulta del doctor Melquíades remasterizada», de la companyia Actius.

14.25 h      Cloenda de la Jornada.

 

Exposició fotogràfica «El Programa Pacient Actiu per a mi és…» al passadís esquerre, davant de les aules, de l’Àrea Docent de l’Hospital.

 

Infografies de la Jornada: Tolo Villalonga Mut, infermer de la Unitat de Programes del Gabinet Tècnic de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca a la transferència del coneixement visual.

 

 

 

 

  

 Pendent de resolució per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries de les Illes Balears

 

  

Localització Hospital Universitari Son Llàtzer. Ma-15 (ctra. de Manacor), PK 4. Palma

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30