VI Jornada Programa Pacient Actiu
Viernes 19 Abril 2024, 09:30 - 14:15
Accesos : 136

                                                 

La VI Jornada Programa Pacient Actiu té la finalitat de ser un fòrum d’intercanvi d’experiències entre pacients i professionals i alhora continuar impulsant a les Illes Balears el rol actiu dels pacients crònics per mitjà d’aquest programa.

 

Destinataris

  • Pacients crònics i persones que estiguin interessades en el Programa Pacient Actiu.
  • Associacions de pacients crònics.
  • Professionals de la salut dels diferents àmbits de l’atenció sanitària.

 

Objectius

  • Descriure els avanços en el Programa Pacient Actiu des de la III Jornada.
  • Debatre els pacients, les associacions de pacients i els professionals sobre determinades malalties que formen part del Programa.
  • Reforçar els vincles i la solidaritat dels pacients actius formadors, dels cuidadors actius formadors i dels professionals implicats en el Programa.

 

Seus

  • Mallorca: sala d’actes de l’Hospital Universitari Son Llàtzer. Ctra. Palma-Manacor (Ma-15), PK 4 (Palma).
  • Menorca: sala d’actes de l’Hospital Mateu Orfila. Ronda de Malbúger, 1 (Maó).
  • Eivissa: sala d’actes 2 de l’edifici J de l’Hospital Can Misses. C/ de Corona, s/n (Eivissa).

 

La Jornada es podrà seguir al canal de YouTube del Programa Pacient Actiu.

 

Xarxes socials:

 X: @pacientactiuib (#6jpactib)             Instagram: @pacientactiu_ib                 Facebook: Pacient Actiu IB

 

Data

Divendres 19 d’abril de 2024.

 

Inscripció

  • Professionals sanitaris del Servei de Salut de les Illes Balears: des del Portal de Serveis al Personal de la intranet (caib.es ): Formació Ibsalut > Formació direcció assistència sanitària. Servei de Salut > Edició 322-VI Jornada Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Pacients crònics, membres d’associacions de pacients i altres persones interessades: per mitjà del qüestionari disponible clicant aquí.

 

La inscripció és gratuïta. Tot i que la capacitat de cada seu és limitada, les persones inscrites es poden considerar admeses des del moment en què s’inscriguin a la jornada. Per tant,
no es confirmarà particularment cada inscripció. La data màxima per a la inscripció és el 15 d’abril de 2024.

 

Les associacions participants que vulguin tenir-hi una taula informativa han d’escriure a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. abans del 12 d’abril de 2024.

 

Organització

Servei de Salut de les Illes Balears.

 

Comitè Organitzador

  • Joana Bauzà Plomer, pacient activa formadora i membre de la Comissió Tècnica Autonòmica del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Àngels Busquet Colell, pacient activa formadora i membre de la Comissió Tècnica Autonòmica del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Yolanda Cáceres Teijeiro, infermera d’atenció primària de Mallorca i membre de l’equip coordinador del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Nuria Caravaca Sendra, infermera de la Unitat de Desenvolupament de la Història Clínica Electrònica d’Atenció Primària i membre de la Comissió Tècnica Autonòmica del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Margarita Casas Sanchís, coordinadora d’equips d’infermeria d’atenció primària de l’Àrea de Salut de Menorca i membre de la Subcomissió del Programa de l’Àrea de Salut de Menorca.
  • Francisca Cifre Perelló, tècnica en cures auxiliars d’infermeria del Centre de Salut Arquitecte Bennàzar (Palma) i membre de l’equip d’implementació del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Yolanda Fernández de Dios, pacient activa formadora i membre de la Comissió Tècnica Autonòmica del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Ana Belén Francisco Pérez, infermera gestora de casos dels centres de salut Sant Antoni de Portmany i Sant Josep de sa Talaia (Eivissa) i membre de la Subcomissió del Programa a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera.
  • Llucia Moreno Sancho, infermera d’atenció primària de Mallorca i membre de l’equip coordinador del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Jaumeta Pou Pou, directora adjunta d’infermeria de l’Hospital Sant Joan de Déu Inca i referent de la Subcomissió del Programa a l’Hospital Sant Joan de Déu Palma.
  • Patricia Roa Díez, infermera d’atenció primària de Mallorca i membre de l’equip coordinador del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Ana María Sánchez Barril, infermera del Centre de Salut Camp Redó (Palma) i membre de l’equip d’implementació del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • ª José Sastre Perea, infermera del Centre de Salut Coll d’en Rabassa (Palma) i membre de la Comissió Tècnica Autonòmica del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Tolo Villalonga Mut, infermer de la Unitat de Programes del Gabinet Tècnic de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca en la transferència del coneixement visual.

 

 

 

Programa

9.00 h       Recepció i entrega de material.

9.30 h       Inauguració, a càrrec de Javier Ureña Morales, director general del Servei de Salut de les Illes Balears; Soledad Gallardo Bonet, gerent de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, i Juana María Capó Monjo, pacient activa formadora de l’Àrea de Salut de Menorca.

9.45 h       Concurs «Feim caliu amb pacient actiu», presentat pels pacients actius formadors Lluch Steegmann Zaforteza i José Miguel Bisquerra Venegas.

10.30 h      Taula «Parlem de les malalties del cor», moderada per Verónica García Cernuda, de l’Escuela Cántabra de Salud; Andreu Grau Sepúlveda, cardiòleg adjunt del Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari Son Espases; Rosa Vives Cifre, pacient activa formadora i presidenta de l’Associació d’Ajuda a l’Acompanyant del Malalt de les Illes Balears (ADAA); Margarita Arbós Carbonell, infermera del Centre de Salut Camp Redó (Palma), i Simón Ruiz Valero, pacient actiu formador.

11.30 h      «¡¡Nos activamos con baile fitness!!», a càrrec de Joy (Radostina Spasova Damyanova) instructora de Zumba, Fabiola Moro Porto, usuària de l’Asociación de lesión medular y otras discapacidades físicas de las Islas Baleares (ASPAYM), i Iván García Moreno, educador social de l’Associació Balear d’Esclerosi Múltiple (ABDEM).

11.50 h      Berenar saludable.

12.20 h      Ponència «Dejemos que los pacientes ayuden», a càrrec de Joan Carles March Cerdà, professor de l’Escuela Andaluza de Salud Pública.

13.00 h      Presentació del llibre Caminando con la artritis. Nuestras experiencias, a càrrec de l’autora, Isabel Pérez Fernández, presidenta de la delegació de ConArtritis-Mallorca i pacient activa formadora.

13.10 h      Conclusions, a càrrec de Manuela García Romero, consellera de Salut del Govern de les Illes Balears; Estefanía Serratusell Sabater, subdirectora d’Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària i Malalties Poc Freqüents del Servei de Salut de les Illes Balears, i Susana Catalina Torres Maya, pacient activa formadora de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera.

13.35 h      Obra de teatre «La consulta del doctor Melquíades remasterizada», de la companyia Actius.

14.25 h      Cloenda de la Jornada.

 

Exposició fotogràfica «El Programa Pacient Actiu per a mi és…» al passadís esquerre, davant de les aules, de l’Àrea Docent de l’Hospital.

 

Infografies de la Jornada: Tolo Villalonga Mut, infermer de la Unitat de Programes del Gabinet Tècnic de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca a la transferència del coneixement visual.

 

 

 

 

  

 Pendent de resolució per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries de les Illes Balears

 

  

Localización Hospital Universitari Son Llàtzer. Ma-15 (ctra. de Manacor), PK 4. Palma

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30