V Jornada Programa Pacient Actiu
Viernes 28 Abril 2023, 09:00 - 14:00
Accesos : 502

                                                 

  

La V Jornada té la finalitat de ser un fòrum d’intercanvi d’experiències entre pacients i professionals alhora que agrair-los la trajectòria i el recorregut que han fet fins ara.

 

Destinataris:

  • Pacients amb alguna malaltia crònica i persones que hi estiguin interessades.
  • Associacions de persones amb malalties cróniques.
  • Professionals de la salut dels diferents àmbits de l'atenció sanitària.

 

Objectius 

  • Descriure els avenços en el Programa des de la jornaa anterior.
  • Debatre, per part d'associacions de pacients i professionals, sobre determinades malalties que formen part del Programa. 
  • Reconèixer la generositat i la solidaritat dels pacients actius formadors, de les persones cuidadores actives formadores i dels professionals implicats en el Programa.

  

Llocs

  • Mallorca: Hospital Universitari Son Llàtzer. Ma-15 (ctra. de Manacor), PK 4. Palma
  • Menorca: seu COIBA. Camí de ses Vinyes, 130. Maó
  • Eivissa: Biblioteca del centre de salut de Can Misses. Carrer de Corona, 20-36. Eivissa
  • Formentera: Hospital de Formentera. Venda des Brolls.Sant Francesc Xavier

La Jornada tambè es podrà seguir a través del canal de  del   

 

   @pacientactiuib   Etiqueta: #5jpactib           @pacientactiu_ib            Pacient Actiu IB

 

 

Data

Divendres 28 d'abril de 2023

 

Inscripció 

  • Professionals sanitaris del Servei de Salut de les Illes Balears: des del Portal de Serveis al Personal de la intranet (intranet.caib.es) >> Formació Ibsalut>> Formació direcció assistència sanitària. Servei de Salut>> 253-V Jornada Pacient Actiu.
  • Pacients amb malalties cròniques, membres d’associacions de pacients i altres persones interessades: per mitjà del qüestionari disponible des de l’enllaç https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScp0NqjcA9ij1lNs82vQKYWAOBBKGFibYqtOlotqLNbGKSPWA/viewform 

 

La inscripció és gratuïta. Tot i que la capacitat de cada seu és limitada, les persones inscrites
es poden considerar admeses des del moment en què s’inscriguin a la jornada. En conseqüència, no es confirmarà particularment cada inscripció. La data màxima per a la inscripció és el 13 d'abril de 2023.

 

Organització

Servei de Salut de les Illes Balears 

 

Comitè Organitzador

  • Cristina Alfaro Gómez, subdirectora d’infermeria d’Atenció Primària de Mallorca.
  • Joana Bauzà Plomer, pacient activa formadora i membre de la Comissió Tècnica Autonòmica del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Àngels Busquet Colell, pacient activa formadora i membre de la Comissió Tècnica Autonòmica del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Yolanda Cáceres Teijeiro, infermera d’Atenció Primària de Mallorca i membre de l’equip coordinador del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears
  • Nuria Caravaca Sendra, infermera de la Unitat de Desenvolupament de la Història Clínica Electrònica d’Atenció Primària (UDHICAP) i membre de la Comissió Tècnica Autonòmica del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Margarita Casas Sanchís, coordinadora d’equips d’infermeria d’Atenció Primària de l’Àrea de Salut de Menorca i membre de la Subcomissió del programa de l’Àrea de Salut de Menorca.
  • Rosa Duro Robles, subdirectora assistencial d’Humanització i Atenció a l’Usuari i Formació del Servei de Salut de les Illes Balears.
  • Ana Belén Francisco Pérez, infermera gestora de casos CS Sant Antoni i Sant Josep i membre de la Subcomissió del programa a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera.
  • Antònia Fuster Gomila, pneumòloga de l’Hospital Son Llàtzer i referent de la Subcomissió del programa a l’Hospital Son Llàtzer.
  • Llúcia Moreno Sancho, infermera d’Atenció Primària de Mallorca i membre de l’equip coordinador del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Valentí Oller Lozano, pacient actiu formador i membre de la Comissió Tècnica Autonòmica del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Isabel Pérez Fernández, pacient activa formadora i membre de la Comissió Tècnica Autonòmica del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Jaumeta Pou Pou, directora adjunta d’infermeria de l’hospital Sant Joan de Déu i referent de la Subcomissió del programa a l’Hospital Sant Joan de Déu.
  • Patricia Roa Díez, infermera d’Atenció Primària de Mallorca i membre de l’equip coordinador del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Mª José Sastre Perea, infermera del CS Coll den Rebassa i membre de la Comissió Tècnica Autonòmica del Programa Pacient Actiu de les Illes Balears.
  • Tolo Villalonga Mut, infermer, Unitat de Programes del Gabinet Tècnic de la GAPM en la transferència del coneixement visual.

 

 

     

 

 

Programa

 

09.00 h     Recepció i entrega de material

09.30 h     Inauguracióa càrrec de Manuel Palomino Chacón, director general Servei de Salut de les Illes Balears, Xisco Marí Marí, gerent de l’Hospital Son Llàtzer i Enric Pozo Mas, pacient actiu formador i membre de l’associació «homes per la igualtat».

09.45 h    «Informatiu» Pacient Actiu, presentat pels pacients actius formadors: M. Cristina Salar Fernández, Mike Schneider Bauzà, Silvia Pallarés Donaire i Máximo Hurtado López. Corresponsal Menorca: Amador Alzina Sans, i corresponsal Eivissa: José Torres Torres.

10.15 h    Taula 1: «Parlem de la Fibromiàlgia i de la Síndrome de la Fatiga Crònica». Aina Grimalt Rigo, presidenta de l’associació AMASC i pacient activa formadora; Elena Martínez-Esparza Rodríguez, educadora social de l’associació AFFARES i Cristina Sansaloni Perelló, metgessa anestesista adjunta de la Unitat del Dolor de l’Hospital Universitari Son Espases. Moderada per Daniel López Fernández, coordinador de la Escuela de Pacientes de Canàries.

11.00 h    Reconeixement a pacients i a persones cuidadores actives formadores i a professionals de la salut implicats en el Programa.

11.30 h    Taula 2: «Coneguem millor les Malalties Inflamatòries Intestinals». M. José González Pérez, presidenta de l’associació ACCUMallorca i pacient activa formadora; Yolanda Fernández de Dios, presidenta de l’associació ABACCO i pacient activa formadora i Daniel Ginard Vicens, cap del servei digestiu HUSE. Moderada per Joan Carles March, fundador de la Escuela de Pacientes de Andalucía i professor de la Escuela Andaluza de Salud Pública.

12.15 h    Conclusions i cloenda, a càrrec de Patrícia Gómez Picard, consellera de Salut i Consum, M.  Ángeles Prieto Gómez, diputada del Parlament Andalús, fundadora i ex-directora de la Escuela de Pacientes de Andalucía i Elisa Otón Comas, pacient activa formadora.

12.30 h    Berenar saludable.

 

 13.00 h   Gran estrena de l’obra de teatre «Gracias a ti», de la companyia Actius.

Aquesta obra vol mostrar una doble vessant: per una banda, com viu la persona que ha de rebre el trasplantament i els seus familiars i, per l’altre, com ho viuen els familiars de la persona donant.

 

Cloenda de la jornada a las 14.00h.

 

Infografies de la Jornada: Tolo Villalonga Mut, infermer, Unitat de programes al Gabinet Tècnic de la GAPM en la transferència del coneixement visual.

 

 

 

 

  

 Pendent de resolució per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries de les Illes Balears

 

  

Localización Hospital Universitari Son Llàtzer. Ma-15 (ctra. de Manacor), PK 4. Palma

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30