Logo ASEF

​​\ El Dr. Urbicio Pérez, torna al Servei d'Oncologia mèdica després d'obtenir l'homologació de l'especialitat, després d'un any a l'Hospital 12 d'octubre de Madrid

​​\ També s'han contractat recentment una cirurgiana, dos anestesistes, una anatomopatòloga i set metges per al Servei d'Urgències

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha incorporat a la plantilla d'Oncologia mèdica un oncòleg, el Dr. Urbicio Pérez, que ja formo part de l'equip d'Oncologia mèdica de l'Hospital Can Misses, durant 2020 i 2021.

El nou especialista arriba des de l'Hospital 12 d'octubre de Madrid, on ha estat l'últim any, i després d'obtenir el reconeixement de l'especialitat d'oncologia mèdica. Abans del seu pas per Can Misses també va treballar a l'Hospital 12 d'octubre, on formava part com a investigador de la Fundació OncoSur.

El Dr. Urbicio Pérez va estudiar Medicina a la Universitat Mèdica de l'Havana i va completar l'especialitat d'Oncologia a l'Institut Nacional d'Oncologia i Radiobiologia de Cuba, el reconeixement d'aquesta especialitat a Espanya de la qual l'ha obtingut després d'un període de formació a l'Hospital 12 octubre. També té un màster d'Oncologia Mèdica per la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica.

El Dr. Urbicio Pérez prové de l'Hospital Universitari del Tajo a Aranjuez on treballava des d'abril 2023 fins avui.

L'activitat d'oncologia mèdica creix a l'agost un 4,3%

El Servei d'Oncologia mèdica està compost actualment per tres facultatius, tot i que un està de baixa, i per donar resposta a les necessitats assistencials actuals s'han intensificat les visites dels oncòlegs del servei de referència de l'Hospital Universitari Son Espases. Això ha permès incrementar l'activitat un 4,3% a l'agost, i s'ha passat d'atendre 537 consultes l'agost del 2022 al 560 d'agost d'aquest any. Les primeres cites han experimentat un creixement del 60,7%, i s'han atès a l'agost 45 consultes de diagnòstic davant de les 28 consultes d'agost del 2022. Pel que fa a les consultes de revisió el creixement ha estat del 2% i s'ha passat d'atendre 509 consultes successives a l'agost del 2022 a veure 515 cites el mateix mes del 2023.

En termes absoluts, s'han atès des del gener fins a l'agost 5.138 consultes, 289 de les quals han estat primeres cites i 4.849 segones consultes o successives.

Una cirurgiana, dos anestesistes, una anatomopatòloga i set metges d'urgències entre les noves contractacions

A més de la incorporació de l'oncòleg, s'han sumat, durant les darreres setmanes, set metges per al Servei d'Urgències, una cirurgiana, dos anestesistes, i una especialista en Anatomia Patològica.