Logo ASEF

\ La doctora, ànima mater de la Unitat d'Atenció a la Dona des Viver, es va jubilar el 2022 i torna després d'obtenir el títol de doctora emèrita ​

\ La doctora Molina s'incorpora amb l'objectiu de millorar i potenciar els circuits d'atenció a la dona a Eivissa

La Dra. Cristina Molina Mirazu torna a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera després d'obtenir el títol de Metgessa emèrita.

És la segona facultativa de l'àrea de salut pitiüsa que obté aquesta distinció. Anteriorment, la Dra. Maria Tresserra Svab, va ser la primera metge nomenada emèrita per encarregar-se de la coordinació i assessorament de la Unitat de Cronicitat.

La Dra. Cristina Molina es va jubilar el 2022 després de 32 anys al capdavant de la Unitat d'Atenció a la Dona de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. La ginecòloga ha estat reconeguda en els darrers anys amb diversos premis. Ha estat guardonada amb la Medalla d'Or de la Ciutat d'Eivissa 2018 pel seu treball exemplar a favor de la salut de les dones a més del treball com a impulsora i dinamitzadora del Departament de Planificació Familiar.

Cristina Molina va arribar a Eivissa des d'Argentina el 1985. La Planificació Familiar a l'illa porta el seu segell; sempre ha mostrat la seva implicació amb la joventut, formant en educació sexual els joves a través de xerrades als instituts i ha col·laborat molt activament amb Metges del Món en l'atenció a la prostitució i prevenció de malalties de transmissió sexual.

L'any 2013, l'Associació de Dones Progressistes li va atorgar el Premi 8 de Març. El 2018 se li va concedir també el Premi d'Honor dels Premis Onda Cero Ibiza i Formentera, en reconeixement per la seva tasca i per la seva llarga trajectòria.

La doctora Molina s'incorpora amb l'objectiu d'impulsar la Unitat d'Atenció a la Dona a Sant Antoni de Portmany, on es pretén replicar el model d'atenció de la UAM del centre de salut Es Viver que ha estat una referència per a generacions de dones de Eivissa. També es pretén amb aquesta incorporació, i conjuntament amb el Servei de Ginecologia i Obstetrícia, potenciar la consulta de ginecologia del centre de salut Santa Eulària des Riu.

Per al Dr. Enrique Garcerán, gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera «és una alegria recuperar una figura clau de l'atenció a la dona i la planificació familiar com és la Dra. Molina com a emèrita, una manera de retenir el talent dels professionals més vàlids després de la jubilació. Aprofitem, amb aquesta figura, l'experiència i els coneixements d'uns professionals determinats que han destacat en la seva vida professional per l'excepcionalitat en el seu exercici, com és el cas de la Dra. Molina».