Logo ASEF

\ 25 usuaris entre els 64 i els 78 anys formen el primer grup d'aquesta activitat a la localitat del riu, la majoria dones

\ El taller es completa amb recomanacions sobre alimentació saludable i xerrades sobre els beneficis de l'exercici físic

El centre de salut de Santa Eulària des Riu ha presentat avui a les 10h el taller Rutes Saludables, una iniciativa que parteix de l'estratègia de salut i alimentació saludable de la Direcció General de Salut Pública i que ha estat avalada per associacions de pacients i està reconegut pel Ministeri de Sanitat com a “bona pràctica del Sistema Nacional de Salut en l'estratègia de promoció de la salut i prevenció”.

El taller està adreçat a persones més grans de 50 anys que puguin fer aquest tipus d'activitat física durant 30 minuts i en funció de l'usuari s'estudia la intensitat de l'exercici. Per a això hi ha quatre rutes identificades-

Es tracta d'un taller que té una durada de 5 setmanes, 2 dies per setmana, els dimecres i divendres de 10 a 12h, i que tracta de promoure la vida activa i un estil de vida saludable entre la població.

El taller a més de l'exercici físic que es realitza a les rutes es completa amb recomanacions sobre alimentació saludable i xerrades sobre els beneficis de l'exercici físic, entre els quals hi ha la disminució del risc de patir malalties cardiovasculars (hipertensió arterial, dislipèmies, diabetis, etc.) o cerebrovasculars., a més de classes de ioga, tai-txi i ball

Aquesta activitat ajuda a controlar el pes, millora la mobilitat articular i prevé o retarda l'inici de l'osteoporosi. A més de millorar la coordinació, l'equilibri i la flexibilitat, aspectes molt importants per mantenir una bona qualitat de vida en persones grans, també té repercussions positives en aspectes psicològics i socials, com ara millorar el benestar i l'autoestima, disminuir l'estrès, la ansietat o la depressió i afavoreix la integració a la societat.

El centre de Santa Eulària ja compta amb un primer grup format per 25 usuaris captats a les consultes d'infermeria o medicina familiar, d'edats compreses entre els 64 anys i els 78, 21 dones i 4 homes.

L'inici del programa va ser el 9 d'octubre i finalitzarà el dia 18 de novembre.

L'equip encarregat d'aquest taller està format per la Dra. Nieves Acero, les infermeres Sonia Hortal, Francisca Gálvez i Silvia Ferrer, les fisioterapeutes Elena Fernández i Nieves Costa i els MIR de Medicina Familiar Dra. Verónica Berkovich, Dra. Karen Montilla i Dra. Mari Luz Martínez.

A la posada en marxa del taller hi ha col·laborat molt activament l'Ajuntament de Santa Eulària del Riu, la Conselleria de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears, José López Muñoz, policia retirat que ha ajudat en l'elaboració de les rutes, en representació de l'associació ATESVIB (Atenció de Tècnics d'Educació i Seguretat Viària de les Illes Balears).

El programa Rutas saludables fa set anys que funciona amb èxit al Centre de Salut Vila, primer centre a implantar aquesta activitat.