Logo ASEF

\ Amb aquestes dues contractacions es completen les plantilles dels dos serveis que havien quedat reduïdes per una excedència i una jubilació

\ Oftalmologia augmenta la seva activitat quirúrgica un 20% fins al setembre i Anàlisi Clínics realitza més de mig milió de proves el 2022

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha incorporat a la plantilla de l'Hospital Can Misses dos especialistes nous. Es tracta del Dr. Alberto Herrera Díaz per al Servei d'Anàlisis Clíniques i la Dra. Verónica Mas Tur per al Servei d'Oftalmologia.

El Dr. Herrera va estudiar Farmàcia a la Universitat de Granada i va cursar l'especialitat en Anàlisis Clíniques via FIR (Farmacèutic Intern Resident) a l'Hospital Universitari d'Àlaba a Vitòria. El nou especialista en Anàlisis Clíniques procedeix de l'Hospital Universitari Basurto a Bilbao.

Per la seva banda, la Dra. Verónica Mas Tur va estudiar Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona i es va especialitzar via MIR (Metge Intern Resident) en Oftalmologia a l'Hospital General de Granollers a Barcelona. La Dra. Mas ha treballat al Regne Unit en diferents hospitals i centres de referència, concretament a Moorfields Eye Hospital a Londres, al Queen Alexandra Hospital a Portsmouth i al Queen's Medical Centre a Nottingham. La nova especialista en oftalmologia compta amb un fellowship en segment anterior i està especialitzada en trasplantament corneal. Fins ara treballava a l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta a Girona.

Ambdues incorporacions permeten completar les dues plantilles que recentment havien quedat disminuïdes per una excedència, en el cas d'Oftalmologia, i una jubilació, a Anàlisis Clínicos.

D'aquesta manera es cobreixen amb immediatesa les dues vacants. D'aquesta manera, Anàlisis Clínics queda amb set facultatius entre els quals hi ha la cap del servei, Dra. Emilia Moreno, el Dr. Alfonso López, el Dr. Enrique Martínez, el Dr. Carlos Rodríguez Rojas, el Dr. Óscar D. Pons, la Dra. Marta Molina i el recent incorporat Dr. Alberto Herrera.

Oftalmologia queda amb les cinc places de la seva plantilla autoritzada completa amb el cap de servei, el Dr. Javier Fernández, el Dr. José Sánchez, el Dr. Marcos Castanera, el Dr. Alejandro Higueras i la Dra. Mas Tur.

El Servei d'Oftalmologia incrementa la seva activitat quirúrgica un 20%

Els especialistes d'Oftalmologia han realitzat durant els nou primers mesos d'aquest any un total de 646 intervencions quirúrgiques, 644 programades i dues d'urgents. De les programades, el 98,5% han estat ambulatòries, és a dir, que no han requerit ingrés hospitalari. L'activitat ha augmentat gairebé un 20%, (19,4%) respecte al mateix període del 2022, tram en què es van dur a terme 541 operacions, totes programades, i de les quals 538 van ser ambulatòries, és a dir el 99, 4% del total d'intervencions quirúrgiques realitzades.

Més de mig milió de proves al Laboratori d'Anàlisis Clíniques el 2022

El Laboratori d'Anàlisis Clíniques va concloure el 2022 amb un balanç d'activitat en què va superar el mig milió de proves, exactament 666.948 estudis.

La cartera de serveis del Laboratori d'Anàlisis Clíniques comprèn les disciplines següents: bioquímica sèrum, urgent i rutina que el 2002 va atendre 185.012 peticions, bioquímica orines amb 47.934 peticions realitzades, bioquímica líquids biològics amb 745 estudis de líquids, bioquí. Hormones amb 77.256 peticions i 273.528 proves realitzades, marcadors tumorals amb 16.397 sol·licituds i 30.346 proves, al·lèrgia 2.624 peticions cursades, immunologia 12.523 peticions realitzades, diagnòstic prenatal amb 952 embarassades s, reproducció assistida amb 65 inseminacions de cònjuge i de donant realitzats, proves funcionals 1.974 estudis realitzats, cribratges de càncer còlon amb 6.607 pacients cribrats i toxicologia i monitorització terapèutica amb .5.326 peticions realitz