El cirurgià Martín March Martínez encapçala aquesta Unitat en la qual col·laboren diferents especialitats implicades en el diagnòstic i el tractament del càncer de mama

L’Hospital Son Llàtzer presenta la nova Unitat Funcional de Càncer de Mama

L’enfocament multidisciplinari és essencial per oferir una expectativa de curació del 82,8 %, una de les més altes a Europa

 

La sala d’actes de l’Hospital Son Llàtzer ha acollit avui matí la presentació de la Unitat Funcional de Càncer de Mama del centre. El doctor Martín March, acompanyat de la també cirurgiana Marisa Ávila, el ginecòleg Francisco Moragues, l’oncòloga Isabel Garau i els responsables dels diferents serveis implicats han presentat la nova Unitat que disposa d’un ampli equip multidisciplinari format per 18 professionals, entre els quals hi ha oncòlegs, ginecòlegs, cirurgians, radiòlegs, anatomopatòlegs, rehabilitadors, psicooncòlegs, cirurgians plàstics, i en el qual també col·labora la Unitat de Medicina Nuclear i Radioteràpia de l’Hospital Universitari Son Espases.

imagen

 

14 anys d’experiència i uns resultats que reflecteixen una expectativa de curació del 82 % avalen la tasca d’aquesta Unitat, que treballa de manera conjunta els casos de càncer de mama que arriben a l’hospital i que ofereix un tracte preferencial a les pacients amb sospita de càncer de mama, a través de consulta diària, via clínica establerta i protocols consensuats. Els professionals de la Unitat fan reunions periòdiques en les quals estudien cada cas i personalitzen el tractament més apropiat i el seguiment posterior de cada una de les pacients.

La Unitat controla devers 150 casos nous anuals i du a terme les tècniques més actuals per al càncer de mama. Aquesta Unitat efectua des de la cirurgia més conservadora de mama i axil·la (biòpsia selectiva de gangli sentinella), així com els tractaments més actuals i nous d’adjuvància i neoadjuvànciainclosos en assajos clínics.Es du a terme més del 60 % de cirurgia conservadora a la mama, i en els casos necessaris també es realitzen tècniques de reconstrucció immediata i diferida.

Els responsables de la Unitat presentada avui han subratllat que actualment no és possible tractar adequadament el càncer de mama fora d’unitats amb enfocament multidisciplinari, en les quals col·laboren de prop totes les especialitats implicades en el diagnòstic i el tractament d’aquesta malaltia.