Curso monogràfic avançat d'ecografia clínica: hepato-biliar-pancreàtica
De Dilluns 12 Febrer 2024
A Dissabte 09 Març 2024
Visites : 290

 LLOC: Aula 5 - Espai Formació GAP

Dates: 

On-line 12 de febrer a 09 de març de 2024

Presencial: 05 de Març

 

Objectiu: 

L'objectiu del curs és aprofundir en el coneixement i maneig per part del metge de família de la ecograia clínica del fetge, la vesícula biliar, la via biliar i el pàncrees
Augmentar la capacitat resolutiva del metge de família davant la patologia que afecten el fetge, la vesícula biliar, la via biliar i el pàncrees.
Facilitar la presa de decisions clíniques, en millorar l'aproximació diagnòstica davant aquests problemes, a temps real i pel propi metge que atén el pacient.
Millora en els temps d'atenció, atesa la gravetat de les troballes de la ecogra4a clínica

 Contingut: 

Mòdul 1. Anatomia ecogràfica normal del fetge, la vesícula biliar, la via biliar i el pàncrees. Anatomia ecogràfica del fetge. Anatomia ecogràfica de la vesícula i les vies biliars Anatomia ecogràfica del pàncrees


Mòdul 2. La Ecografia clínica del fetge davant la sospita de la presència de patologia d'aquests òrgans en l'àmbit assistencial del Metge de Família. Alteració dels enzims hepàtics. Alteració lleu asimptomàtica de transaminasas.
Troballa incidental / seguiment de lesions focals. Síndrome constiucional/patró analític de colèstasi. dissociada/icterícia. Hepatomegàlia. Dolor en hipocondrio dret després d'intervenció quirúrgica abdominal.


Mòdul 3. Ecogra4a clínica de la vesícula i la via biliars en patologies susceptibles de ser abordades pels MF. Dolor en hipocondrio dret sense febre. Icterícia/elevació de bilirubina-fosfatasa alcalina. Dolor en hipocondrio dret amb febre.
Síndrome constitucional. Troballa incidental/seguiment de lesió ja coneguda. 

Mòdul 4. Ecografia clínica del pàncrees en patologies de l'àmbit assistencial del Metge de Família. Dolor epigàstric /dispèpsia subaguda amb símptomes d'alarma (astènia, anorèxia, pèrdua de pes, irradiació a l'esquena). Palpació de massa epigàstrica.
Dolor agut epigàstric de ràpida instauració, amb símptomes i signes de gravetat (defensa peritoneal, febre, vòmits, taquicàrdia). El incidentaloma o troballa casual en una exploració abdominal per una altra causa.

 Mòdul 5. La realització de l'informe clínic de la ecografia hepàtica, vesícula biliar, via biliar i pàncrees.

Metodologia: 

- Mixte

 

 

  

 Pendent de resolució per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries de les Illes Balears

 

Dirigit a: Professionals de medicina

Docents:

 Membres de l'equip de formadors en Ecografia de la GAp Mallorca, Ecoapib. 

Durada: 34h

Inscripció: del 02 de febrer al 08 de Febrer de 2024 a l'enllaç.: https://forms.office.com/e/RcaxXa0PTfLlista admessos 09 de Febrer

 

Informació:

Unitat de Formació Continuada

Tel.: 971 175 884

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

 

 

 

 

 

 

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30