Logo HCIN

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, i el conseller d'Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero, han presentat el projecte que suposa una inversió de 198 000 euros

L'Hospital Comarcal d'Inca ampliarà la seva capacitat de places d'aparcament per a cotxes fins les 394 (235 més en relació a les actuals 159), 12 de les quals estaran reservades per a persones amb mobilitat reduïda (front les 5 actuals), alhora que es creen 30 llocs per a bicicletes i 20 per a motos. El projecte compta amb una inversió de 198 .000 euros. Així ho han explicat avui el conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, acompanyat del conseller d'Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero, i el gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca, Federico Álvarez.

Així mateix, el projecte d'ampliació del HCI contempla un accés directe i independent a l'heliport, sense haver de passar per l'aparcament, tal com succeeix actualment, la qual cosa facilita la distribució dels carrils de circulació dins del pàrquing i evita els problemes que puguin produir-se en el cas que es produeixi una emergència.

L'ampliació de l'aparcament de l'HCI s'ha activat després que la Direcció General de Carreteres hagi cedit a la Direcció General de Patrimoni dels terrenys col confrontants a l'actual pàrquing per aquesta i futures ampliacions. El projecte suposarà també una redistribució completa dels espais, inclòs l'arbrat i la il·luminació.

Execució per fases

El període d'execució del projecte és de dos mesos un cop l'Ajuntament d'Inca hagi concedir les llicències d'obres per a l'ampliació. Atès que l'aparcament estarà en ús durant les obres, els treballs s'hauran de fer per fases:

  • Primera fase: S'iniciarà l'ampliació i reforma d'una part de l'aparcament, la que afecta directament a l'heliport, creant també l'accés directe a aquesta instal · lació. Mentrestant, l'altra zona d'aparcament es podrà utilitzar.
  • Segona fase: S'habilitarà per aparcament la zona ja reformada i s'iniciarà l'ampliació i reforma de l'altra.

Durant les obres es cercaran zones alternatives d'aparcament, properes a l'hospital, d'acord amb l'Ajuntament d'Inca, per causar les menors molèsties possibles als usuaris i disposar d'un nombre de places adequat.

Places adaptades

En relació a les 12 places adaptades, el projecte preveu la utilització d'elements d'urbanització especials, com un paviment dur, no lliscant i guals que contemplin una amplada de pas suficient. En el mateix sentit, els passos de vianants també seran adaptats, igual que l'itinerari de vianants, les escales, les rampes i les places d'aparcament.

Temps d'espera a Urgències

Imagen reloj

 

Generals: 02:18

Pediàtriques: 00:13

Actualitzat: 19/08/22 01:00

RECORDI: Pot acudir al PAC del seu centre de salut més proper.

Banner ISO9001