Logo HCIN

El gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca, Federico Álvarez i el cap del Servei de Traumatologia, el Dr Antoni Bennasar, han presentat aquest matí l'activitat del servei relativa a 2008.

El gerent de l'Hospital ha manifestat la seva satisfacció per les dades que avui ha presentat i recorda que, malgrat celebrem els 2 anys des de l'obertura del centre, hem de valorar aquestes dades com si corresponguessin a un primer any d'activitat, ja que molts dels serveis no es van posar en funcionament fins a finals de 2007 o inicis del 2008.

D'altra banda, Federico Álvarez ha destacat el suport de la Conselleria de Salut i Consum i del Servei de Salut de les Illes Balears cap a l'Hospital Comarcal d'Inca, i va reiterar l'esforç que s'ha fet per respecte a l'increment de plantilla (36 facultatius i 52 infermeres més). Així mateix, va dir que la ferma aposta de la Conselleria i del Servei de Salut, per a l'Hospital Comarcal d'Inca queda reflectida en els projectes que s'executaran a curt termini, com l'ampliació de l'aparcament i la reforma del Centre d'Especialitats d'Inca, que permetrà alliberar espai i, posteriorment, fer l'ampliació de la zona d'urgències. També, el gerent ha remarcat que aquestes dades demostren que l'hospital té entitat pròpia, i que ja ha començat a caminar.

Per la seva banda, el Dr Bennasar ha explicat que el Servei de Traumatologia va iniciar la seva activitat quirúrgica al maig del 2007, amb una intervenció de complexitat baixa.

Progressivament va anar augmentant la complexitat de les intervencions fins arribar a la implantació de la primera pròtesi, que no es va fer fins a desembre de 2007. En aquest sentit podem dir que l'activitat plena del servei no s'inicia fins al 2008. "Poc ens podíem imaginar-ha afegit el cap del Servei de Traumatologia-que en tan poc temps poguéssim presentar aquestes xifres d'activitat".

Quant a l'activitat quirúrgica el Servei de Traumatologia ha realitzat un total de 1.016 intervencions, que representen un 22% de l'activitat quirúrgica del centre. S'han fet més de 15 intervencions de columna, més de 100 pròtesis (de genoll i de maluc) i més de 120 fractures de maluc, entre d'altres.

Al llarg d'aquest any el Servei de Traumatologia ha atès un total de 18.099 consultes externes, que representen un 15% del total de les consultes de l'hospital, de les quals un 63'3% procedeixen d'Atenció Primària.

Quant a altes hospitalàries s'han registrat un total de 980, enfront de les 7.615 de l'hospital, és a dir que un13% de les altes han estat de traumatologia.

Avalat per aquestes xifres, i davant la demanda, el Servei de Salut de les Illes Balears, ha apostat pel Servei de Traumatologia de l'Hospital Comarcal d'Inca, incrementant en un 20% la seva plantilla que ara té 10 facultatius, fet que també ha possibilitat una repercussió menor de la conciliació en el servei.

Durant el 2008 el servei ha organitzat 3 jornades d'Actualització Quirúrgica en què es va convidar un expert per fer una intervenció específica, amb l'objectiu de formar els professionals de l'hospital. D'aquestes jornades destaca la participació del Dr Múrcia, de la Societat Espanyola de Traumatologia. En aquest sentit, el Dr Bennasar, ha reiterat l'aposta del servei per la millora contínua i la qualitat.

Finalment, destacar que l'hospital ha estat capaç d'arribar a aquestes xifres amb recursos propis. Des que va iniciar la seva activitat quirúrgica el Servei de Traumatologia de l'Hospital Comarcal d'Inca ha assumit tots els casos que li han arribat, sense haver de derivar cap, a excepció d'aquells que, per límits d'anestèsia, els marquen.

Temps d'espera a Urgències

Imagen reloj

 

Generals: 00:34

Pediàtriques: 00:10

Actualitzat: 24/03/23 07:00

RECORDI: Pot acudir al PAC del seu centre de salut més proper.

Banner ISO9001