Logo HCIN

Prop de 100 cirurgians de les Illes Balears es reuneixen a l’Hospital Comarcal d’Inca per a tractar sobre les noves tècniques

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, la tinent de batlle de l’Ajuntament d’Inca, Malén Cantarellas, el gerent de l’Hospital Comarcal d’Inca, Federico Álvarez, el president de l’ABCOT, Joaquim Boronat, i el president del comitè organitzador del congrés, Dr. Antoni Bennasar, han inaugurat avui el XXVII Congrés de l’Associació Balear de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia que es celebrarà a l’Hospital Comarcal d’Inca (HCI) els dies 23 i 24 d’abril. Al llarg d’aquests dos dies prop d’un centenar de cirurgians ortopèdics de les Illes Balears es reuniran per a debatre sobre les noves tècniques, present i futur de l’especialitat.

El conseller de Salut i Consum ha destacat la importància de l’existència de les societats mèdiques i de la celebració de foros de debat com aquest, que permeten als professionals de les Illes poder intercanviar opinions i experiències a la vegada que adquirir nous coneixements les tècniques a l’avantguarda. A més, el conseller, ha manifestat la seva satisfacció que aquest congrés hagi estat organitzat per l’equip de cirurgia ortopèdica i trauma de l’HCI, sota la direcció del Dr. Antoni Bennàsar -cap del servei de COT de l’HCI-, ja que és una mostra de maduresa d’un equip i d’un centre hospitalari que fa escassos tres anys que presta serveis.

El congrés es divideix en quatre taules, una per a comunicacions lliures, i les altres tres per a tractar sobre temes que en aquests moments són de màxima actualitat en traumatologia, com ara la cirurgia “navegada” de genoll, el tractament actual de les fractures del cap de l’húmer i la patologia del retropeu. Al llarg d’aquests dos dies es presentaran un total de 19 ponències i 25 comunicacions.

Pel que fa a la cirurgia “navegada” de genoll cal dir que l’HCI apostà des del principi per aquest tipus de tècnica, i avui és l’hospital de les Illes Balears que fa servir aquesta tècnica amb més alt percentatge. El seu debat en aquest congrés ha de servir per a demostrar els avantatges d’aquest tipus de cirurgia envers la cirurgia convencional de pròtesi de genoll. La “navegació” o l’ utilització dels sistemes informàtics de guiatge permet col·locar la pròtesi de genoll el més perfecte i anatòmica possible, la qual cosa incideix en la fiabilitat i durabilitat de la mateixa.

La taula dedicada a les fractures del cap de l’húmer (d’espatlla), pretén aprofundir sobre aquesta patologia, una de les fractures mes freqüents en dones de més de 60 anys després de la de maluc. Aquestes fractures tradicionalment es tractaven ortopèdicament, sense cirurgia, amb uns resultats bastant dolents. Actualment, amb l’adveniment de la reconstrucció de la fractura o la col·locació de pròtesis permet que els resultats siguin funcionalment molt bons.

La patologia de retropeu engloba un conjunt de malalties y deformitats que malgrat la seva incidència en la població actual són eventualment poc conegudes i considerades. Amb els coneixements actuals i l’aparició de noves tècniques quirúrgiques s’ha produït una millora significativa dels resultats permetent minvar el dolor i millorar considerablement amb una correcta deambulació l’estat del pacient.

En aquest congrés hi participen prop de 100 professionals de les Illes Balears, i compta amb la participació especial ponents de la Península a més del President de la Asociación Española de Cirujanos Ortopédicos y Traumatólogos, AECOT, i del President de la Societat Catalana de Ortopèdia i Traumatologia.

Temps d'espera a Urgències

Imagen reloj

 

Generals: 00:35

Pediàtriques: 00:21

Actualitzat: 29/01/22 01:30

RECORDI: Pot acudir al PAC del seu centre de salut més proper.

Banner ISO9001