Logo HCIN

Amb aquesta tècnica innovadora s’eviten luxacions de les pròtesis i afavoreix la durada de les mateixes

El servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Comarcal d’Inca (HCIN) ha realitzat les dues primeres cirurgies per a col·locar Pròtesis Totals de Maluc assistides per ordinador, la qual cosa es ve a conèixer com a cirurgia navegada.

El Dr. Collet Thurial, de la Polyclinique de l’Europe (Saint Nazare, França) –amb demostrada experiència en navegació de maluc- s’ha desplaçat a l’HCIN per a, juntament amb el Dr. Antoni Bennàssar –Cap de servei de Traumatologia de l’HCIN- realitzar les dues cirurgies programades, que van tenir lloc ahir, divendres, i que es varen desenvolupar de forma satisfactòria i amb èxit.

Si bé és cert que la cirurgia navegada per a la col·locació de Pròtesis Totals de Genoll ja es ve realitzant des de fa uns quants anys –inclús fou motiu d’una mesa en el recent Congrés de l’Associació Balear de Cirurgia Ortopèdica i traumatologia- l’aplicació informàtica per a la col·locació de Pròtesis Totals de maluc es troba encara en una fase d’implantació, malgrat es preveu un futur molt prometedor.

La cirurgia navegada per a la col·locació de pròtesis es basa en el reconeixement tridimensional de l’articulació del pacient, sigui genoll o maluc, mitjançant la captació d’uns punts que es tracten informàticament per a, des d’aquest coneixement i visualitzant-ho en un monitor, practicar els talls necessaris segons s’indica en el model informàtic i així poder implantar apropant-se a la perfecció la pròtesi al pacient.

El Dr. Bennàssar afirma que “aquesta tècnica permet col·locar la pròtesi millor adaptada al pacient, la qual cosa incideix en el cas de pròtesis de maluc en dos punts essencials:

  • Evitar la tan temuda luxació de la pròtesi.
  • Afavorir la duració en el temps de la mateixa, amb el que s’eviten possibles segones intervencions futures”.

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’HCIN realitza un percentatge molt elevat de cirurgies navegades de genoll, i a partir d’aquest moment s’inicien també en la cirurgia navegada de maluc.

Temps d'espera a Urgències

Imagen reloj

 

Generals: 00:44

Pediàtriques: 00:36

Actualitzat: 20/10/21 10:00

RECORDI: Pot acudir al PAC del seu centre de salut més proper.

Banner ISO9001