Logo HCIN

El director gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca (HCI), Federico Álvarez, i el director gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB), Josep Muncunill, han signat un conveni de col · laboració per a l'extracció i implant de teixits (sang de cordó, llet materna, teixit osteotendinós, teixit ocular) i han prorrogat el conveni en matèria d'hemodonació a la que s'inclou, com a novetat, la implicació de l'hospital en la promoció de la donació de sang en el seu entorn.

Des de principis d'aquest any el HCI és dins de la xarxa autonòmica com a centre extractor de teixit ocular i centre detector de donants multiorgànics, ia 31 de maig ja s'havien pogut obtenir 12 còrnies (6 donants) i 1 membrana amniòtica. A més s'han fet, de gener a maig de 2009, 4 implants de teixit osteotendinós. Ara, a partir d'aquest conveni i amb la incorporació de la Unitat d'Obstetrícia de l'HCI al Programa Balear de Donació de Sang de Cordó Umbilical, la HCI podrà començar l'extracció de sang de cordó umbilical.

Quant a les donacions de sang, a l'Hospital Comarcal de Incaels primers 5 mesos de 2009 s'han realitzat 2 campanyes de donació de sang, es va acostar 69 persones que van donar 54 unitats de sang i 15 van donar per primera vegada. Cada donació és processada per la Fundació Banc de Sang i Teixits aconseguint 3 components sanguinis (glòbuls vermells, plaquetes i plasma). Aquests ajuden a millorar o fins i tot salvar la vida de 3 pacients amb necessitats diferents.

L'Hospital té prevista per demà una altra campanya de donació de sang:

Vine a donar sang!

En BUS davant l'entrada d'Hospital Comarcal d'Inca

Dijous 25 de juny, de 10.00 a 14.00h.

Quant a les transfusions a l'Hospital Comarcal d'Inca el 2009 (fins 31 de maig)

  • 867 unitats de glòbuls vermells
  • 21 unitats de plaquetes
  • 40 unitats de plasma
  • 543 flascons d'albúmina

Temps d'espera a Urgències

Imagen reloj

 

Generals: 00:00

Pediàtriques: 00:00

Actualitzat: 19/08/22 00:30

RECORDI: Pot acudir al PAC del seu centre de salut més proper.

Banner ISO9001