Logo HCIN

L’Associació Espanyola d’Usuaris de Telecomunicacions i de la Societat de la Informació (AUTELSI) ha atorgat el premi a la implantació de solucions mòbils en l’assistència sanitària a l’Hospital Comarcal d’Inca

L’Hospital Comarcal d’Inca (HCIN) ha rebut, en el marc de la celebració de la VI Convenció Autelsi, el premi a la categoria de millor iniciativa d’innovació tecnològica per a la millora de la productivitat.

Federico Álvarez, gerent de l’Hospital Comarcal d’Inca, ha acudit aquesta nit a la cerimònia que ha tingut lloc a Madrid, acompanyat de Xavier Oliva, Cap del servei d’Informàtica de l’HCIN; i de Zaira Rodríguez, Supervisora de la Unitat d’hospitalització Mèdica 1.

El projecte de l’HCIN guardonat “implantació de solucions mòbils en l’assistència sanitària” és un projecte que s’ha desenvolupat a l’entorn d’infermeria de l’àrea d’hospitalització de l’HCIN, amb l’objecte de millorar la seguretat dels pacients, augmentar l’eficiència dels processos i millorar la qualitat de l’atenció.

La implantació de solucions mòbils a l’entorn d’infermeria d’hospitalització, permet poder traslladar a ”peu de llit” la informació del pacient, i des d’allà mateix es poden introduir i enregistrar les noves dades a mesura que aquestes s’obtenen.

Gràcies a aquests sistemes portàtils, quan el personal d’infermeria acudeix a l’habitació del pacient hospitalitzat -i gràcies també a l’ús de les polseres amb codi de barres identificatives dels pacients- des del dispositiu portàtil mateix, i amb un lector de codi de barres, identifica el pacient, i a mesura que va realitzant diferents procediments per a la seva cura (presa de constants, electrocardiogrames, ...) les dades resultants van quedant enregistrades a la Història Clínica d’aquest. D’aquesta manera s’estalvia molt temps al personal sanitari (es calcula que es redueix el temps utilitzat en els processos en un 40%); es millora la seguretat del pacient, ja que s’eviten possibles errades humanes en la transcripció de dades, i millora la qualitat en l’assistència, degut a la immediatesa en la introducció de les dades en la història dels usuaris de l’HCIN.

El gerent de l’Hospital Comarcal d’Inca ha manifestat la seva satisfacció per aquest reconeixement, “ja que posa de manifest la feina diària que es fa des del centre per a la millora continua dels processos i per a la qualitat de l’assistència, a la vegada que, un cop més queda palès que l’Hospital Comarcal d’Inca és capdavanter a nivell de la sanitat pública de l’Estat Espanyol en l’ús de les tecnologies aplicades a la salut”. Els premis atorgats per l’Associació Espanyola d’Usuaris de Telecomunicacions i la Societat de la Informació (AUTELSI) en l’edició 2009 són:

 

 • En la categoria PROJECTE O INICIATIVA PER AL DESENVOLUPAMENT DE LA SOCIETAT DE LA INFORMACIÓ, el Govern Basc, pel seu projecte “Xarxa pública basca de centres Kzgunea”.
 • En la categoria INICIATIVA PER LA SEVA INNOVACIÓ TECNOLÒGICA PER A LA MILLORA DE LA PRODUCTIVITAT, l’Hospital Comarcal d’Inca pel seu projecte “implantació de solucions mòbils en l’assistència sanitària a l’Hospital Comarcal d’Inca2
 • En la categoria INICIATIVA TECNOLÒGICA EN EL SECTOR PÚBLIC, el Departament de Presidència, Justícia i interior del Govern de Navarra, pel seu projecte “sistemes de gestió processal a Navarra”.
 • En la categoria PROJECTE O INICIATIVA PEL SEU COMPROMÍS SOCIAL I MEDIAMBIENTAL, la Comunitat de Madrid, pel seu projecte “Internet en família”
 • En la categoria A LA LABOR DE DIVULGACIÓ I DIFUSIÓ DE LES TIC, la Fundació Telefònica, pel seu projecte “Revista TELOS”; i Telemadrid pel seu projecte “l’aposta tecnològica de Telemadrid per a l’emissió en directe”.
 • Guardons en les categories personals a:
  • Premi a la TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL A LES TIC al Sr. Jesús Pérez Iridoy, Director de Sistemes d’Informació de El Corte Inglés.
  • Premi a la PERSONALIAT MÉS DESTACADA PER LA SEVA VISIÓ I RECOLZAMENT A AUTELSI I LES TIC, la Sra. Elena Salgado Méndez, vicepresidenta segona del Govern d’Espanya.

   

 

Temps d'espera a Urgències

Imagen reloj

 

Generals: 00:48

Pediàtriques: 00:42

Actualitzat: 20/10/21 09:00

RECORDI: Pot acudir al PAC del seu centre de salut més proper.

Banner ISO9001