Logo HCIN

El conseller ha destacat aquest projecte innovador, pilot a tot l'estat, que marcarà no només un nou model clínic sinó també avanços en els resultats sobre la salut

Es posa en marxa a l'Hospital Comarcal d'Inca el pilotatge d'història clínica del Sistema Nacional de Salut

El pilotatge d'Història Clínica del Sistema Nacional de Salut ha posat en marxa amb l'intercanvi entre els nodes de les Illes Balears i el País Valencià. El projecte Història de Salut, propi de la Conselleria de Salut i Consum, permet a les Illes Balears va ser una de les dues comunitats triades pel Ministeri.

El pilotatge abastarà el sector d'Inca, en el cas de les Illes Balears, i la zona de Gandia pel que fa a la Comunitat Valenciana. En els propers mesos s'ampliarà el nombre de zones disponibles a mesura que la resta de les comunitats autònomes iniciïn les connexions entre els nodes.

El director general de l'Agència de Qualitat del Sistema Nacional de Salut, Pablo Rivero, ha visitat l'Hospital Comarcal d'Inca per conèixer de primera mà els projectes sobre noves tecnologies de l'Hospital i del Servei de Salut de les Illes Balears (MIO i Veu sobre IP [captació de donants d'òrgans i teixits]; Recepta Electrònica i SAD) i per assistir a la presentació del projecte d'Història de Salut de les Illes Balears.

A la reunió han assistit el conseller de Salut i Consum de les Illes Balears, Vicenç Thomàs, el director general del Servei de Salut, Josep M. Pomar, el director general de Planificació i Finançament, Juli Fuster, el director gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca, Federico Álvarez, i el director assistencial del Servei de Salut, Luis Alegre. Durant la trobada s'han fet diverses presentacions: "Història de Salut", a càrrec del Dr Joan Buades, "Projectes MIO i Veu sobre IP", a càrrec de Xavier Oliva, cap del Servei d'Informàtica de l'Hospital Comarcal d'Inca, i "Recepta Electrònica i SAD", i per Manel Pintenyo, coordinador de Farmàcia de l'Hospital Comarcal d'Inca.

El director general de l'Agència de Qualitat ha manifestat interès per conèixer els projectes que es desenvolupen a les Illes Balears en tecnologies de la informació i la comunicació i ha afirmat que en aquests moments el Servei de Salut de les Illes Balears està molt per davant del resta de les comunitats autònomes i en molts aspectes fins i tot és pioner a tot el món.

Pablo Rivero ha felicitat els assistents per la feina feta i les ha encoratjades a continuar en la línia de treball iniciada, alhora que els ha ofert tot el suport del Ministeri de Sanitat i Consum, que aposta fort per la integració de les tecnologies de la informació i la comunicació en l'àmbit de la salut i, en particular, per història clínica del Sistema Nacional de Salut, un projecte per al qual l'Hospital Comarcal d'Inca serveix de pilotatge a tot l'estat.

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, ha destacat la importància d'aquest projecte singular i innovador de gran recorregut en el reconeixement dels drets de la ciutadania i una font d'informació a l'abast dels pacients.

Història Clínica Electrònica és un projecte innovador en l'àmbit de la sanitat espanyola, ja que integra la història clínica electrònica dels pacients-en aquest cas, de les Illes Balears-i la fa accessible des de tots els nivells assistencials a través d'un únic portal web corporatiu.

La implantació d'un projecte com aquest té un efecte integrador en els diferents nivells assistencials i millora la qualitat de l'assistència a la ciutadania. S'orienta al tractament de les necessitats dels professionals clínics i pacients en qualsevol lloc de l'estat.

Història de Salut és el projecte més avançat, juntament amb el de la Comunitat Valenciana. El Ministeri de Sanitat i Consum ha acreditat ambdós projectes per iniciar el programa pilot d'Història Clínica del Sistema Nacional de Salut a tot Espanya. Cal recordar que el Servei de Salut va rebre un dels premis del Ministeri de Sanitat i Consum a la innovació ia la qualitat pel projecte "Història de salut i síndrome coronària aguda".

Història de Salut de les Illes Balears, que disposa d'un pressupost de 4,5 milions d'euros, permet a qualsevol professional-tant de l'atenció hospitalària com de l'atenció primària-accedir d'una manera ràpida, intuïtiva i organitzada a la història de salut dels pacients. A la fitxa de salut es presenta informació rellevant per al professional, com la medicació del pacient, els problemes de salut detectats en l'atenció primària, els factors de risc i les al · lèrgies, les visites a centres de salut i informació sobre els episodis hospitalaris, quirúrgics i d'urgències, entre d'altres.

La implantació d'Història a les Illes Balears aportarà els beneficis i els avantatges següents:

  • Comoditat i confiança per als pacients, ja que els professionals clínics que els atenen tindran accés a una informació clínica molt més completa i actualitzada que els permetrà una atenció personalitzada en qualsevol moment i lloc.
  • Millora de l'eficiència i de la qualitat de l'atenció sanitària.
  • Millora de l'accessibilitat, modernització de la història del pacient i avantatges en la seguretat i la confidencialitat de les dades del pacient, ja que la història de salut compleix rigorosament la Llei orgànica de protecció de dades.

Temps d'espera a Urgències

Imagen reloj

 

Generals: 00:28

Pediàtriques: 00:37

Actualitzat: 20/10/21 08:00

RECORDI: Pot acudir al PAC del seu centre de salut més proper.

Banner ISO9001