Logo HCIN

Els hospitals de Ceuta i Melilla han volgut conèixer en persona com funcionen les aplicacions informàtiques

L'Hospital Comarcal d'Inca (HCI) ha rebut avui la visita dels responsables d'INGESA acompanyats d'un grup de 13 professionals de l'Hospital Creu Roja de Ceuta i de l'Hospital Comarcal de Melilla. L'objectiu de la visita va ser per conèixer de primera mà el sistema d'informació tecnològic de l'Hospital Comarcal d'Inca.

La delegació, encapçalada pel subdirector general d'Atenció Sanitària d'INGESA, el Dr Francesc d'Assís Jove Domínguez Gil, ha estat rebuda pel gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca, Federico Álvarez, el director assistencial del Servei de Salut, Dr . Luís Alegre, així com per la resta de la direcció de l'hospital.

Els Hospitals de Ceuta i Melilla tenen unes característiques similars a la HCI quant a volum i població atesa. En aquests moments Ceuta està preparant el trasllat cap a un hospital de nova construcció, i han de prendre la decisió de triar la tecnologia pel sistema d'informació. En una situació semblant es troba Melilla, on s'està projectant la construcció d'un nou hospital, i que incorporarà el sistema d'informació que ara es decideixi.

El projecte del Servei de Salut de les Illes Balears, pel que fa a la HCI, va ser optar per un sistema d'informació pels dos hospitals nous: L'Hospital Mateu Orfila, i l'Hospital Comarcal d'Inca; mantenint sistemes comuns i alhora han permès desenvolupar aplicacions pròpies segons les necessitats de cada centre.

Al llarg de la visita, la delegació encapçalada per INGESA, ha pogut assistir a una reunió explicativa del projecte d'informatització, així com dels sistemes que són comuns als dos hospitals (Inca i Menorca), com els desenvolupaments locals propis de l'HCIN . Posteriorment han fet una visita a l'hospital on han pogut conèixer directament el funcionament de cadascuna de les aplicacions: Telemedicina, els sistemes d'emmagatzematge i de dispensació de medicaments, Kardex i Pyxis, les UPP, CARDIOSOFT, entre d'altres.

Ja, per acabar la visita els visitants han pogut assistir a una presentació de la Història de Salut a les Illes Balears.

Temps d'espera a Urgències

Imagen reloj

 

Generals: 00:34

Pediàtriques: 00:10

Actualitzat: 24/03/23 07:00

RECORDI: Pot acudir al PAC del seu centre de salut més proper.

Banner ISO9001