Logo HCIN

Amb aquesta conferència s'ha inaugurat l'exposició del comitè Espanyol de l'Agència de l'ONU per als refugiats de Palestina: "60 anys amb els refugiats de Palestina" elaborada amb fons fotogràfics de la UNRWA.

Avui, la sala d'actes de l'Hospital Comarcal d'Inca (HCIN) ha acollit una conferència d'Alberto Arce, periodista experimentat en l'Orient Mitjà que ha rebut recentment el premi de periodisme de la Fundació Anna Lindh per les seves cròniques des de Gaza durant l'ofensiva militar israelià el passat mes de desembre de 2008. Amb aquesta conferència s'inaugura l'exposició fotogràfica sobre la situació en què viuen més de 4,7 milions de refugiats de Palestina des de fa més de 60 anys, organitzada pel Comitè Espanyol de la UNRWA (Agència de l'ONU per als refugiats de Palestina ) amb el suport del Govern de les Illes Balears i que estarà exposada al vestíbul de l'HCIN fins el 20 d'octubre.

Alberto Arce ha parlat sobre la situació que afronten els refugiats de Palestina i l'evolució del treball que ha anat desenvolupant la UNRWA al llarg d'aquests 60 anys. A més ens ha ofert la seva experiència com a testimoni directe de l'atac israelià durant l'operació "plom fos" a la Franja de Gaza i el seu coneixement sobre les conseqüències del conflicte per a la població refugiada i quines són les lleis de Dret Internacional i de Dret Humanitari vulnerades des 1967.

L'exposició "UNRWA: 60 anys amb els refugiats de Palestina" fa un recorregut per la situació dels refugiats al llarg de la seva història, les causes i conseqüències del conflicte que van portar a la creació de l'agència, la realitat actual dels refugiats , el treball desenvolupat per la UNRWA i les seves perspectives de futur.

Tant l'exposició com la conferència formen part d'un cicle d'exposicions i conferències, patrocinat pel Govern de les Illes Balears, que recorrerà diferents localitats de les Illes Balears amb l'objectiu de donar a conèixer la tasca humanitària de la UNRWA.

L'exposició es podrà visitar fins a 20 d'octubre, al vestíbul de l'Hospital Comarcal d'Inca.

Temps d'espera a Urgències

Imagen reloj

 

Generals: 00:41

Pediàtriques: 00:45

Actualitzat: 26/09/21 18:00

RECORDI: Pot acudir al PAC del seu centre de salut més proper.

Banner ISO9001