Logo HCIN

Aquest matí, el gerent de GESMA, Biel Fortuny, acompanyat del seu equip directiu, s'han desplaçat a l'Hospital Comarcal d'Inca per presentar la Unitat de Valoració Assistencial Sociosanitària (UVASS) i la cartera de serveis de Gesma dels professionals d'aquest centre. Així, els especialistes sociosanitaris s'ha reunit amb el gerent de l'Hospital, Federico Álvarez, i professionals del centre per establir mecanismes de coordinació entre els dos dispositius assistencials.

Les unitats de valoració Assistencial Sociosanitàries són aquells equip multidisciplinaris que valoren les necessitats dels els pacients, de manera integral, i determinen quins pacients reuneixen el perfil indicat per ser derivats als centres de convalescència i rehabilitació que té Gesma. Es tracta de pacients generalment crònics que, després d'un procés agut, tant mèdic com quirúrgic, necessiten un període de convalescència i rehabilitació per recuperar la seva autonomia.

Tots els centres hospitalaris d'aguts, com la HCI, en un moment donat han de derivar pacients de mitjana o llarga estada cap als centres sociosanitaris, ja que requereixen aquest tipus d'assistència especialitzada. En aquest sentit, en la reunió d'avui s'han marcat les primeres línies estratègiques per coordinar l'atenció sociosanitària de zona de referència de la HCI i que ajudarà a la creació, a mig termini, d'una Unitat de Valoració Assistencial Sociosanitària a l'Hospital de Inca, perquè pugui valorar les peticions de coordinació assistencial i indicar el recurs més idoni per a cada cas.

Actualment, els hospital Son Dureta i Son Llàtzer ja compten amb les Unitats de Valoració Assistencial Sociosanitàries i realitzen al voltant de 1.200 valoracions anuals.

Arran de la redacció del pla estratègic Ben Atès 2008-2011 de Gesma, el complex sociosanitari ha reconvertit la seva activitat exclusivament en sociosanitària. Això es tradueix en una atenció específica a aquest sector de la població que pateix malalties cròniques avançades, físiques i mentals, i que no requereix tractaments de xoc, sinó una continuïtat assistencial que els garanteixi una estabilització dels processos de forma tranquil · la i personalitzada, amb l'objectiu d'assolir el major grau de qualitat de vida possible.

Attachments:
Download this file (Resolución. 01 04 2015 1.pdf)Resolución. 01 04 2015 1.pdf[ ]86 kB

Temps d'espera a Urgències

Imagen reloj

 

Generals: 00:48

Pediàtriques: 00:42

Actualitzat: 20/10/21 09:30

RECORDI: Pot acudir al PAC del seu centre de salut més proper.

Banner ISO9001