Logo HCIN

El conseller de Salut i Consum anuncia l'ampliació del pàrquing i la reforma del centre d'especialitats, que permetrà ampliar l'Àrea de UrgènciesL'Hospital Comarcal d'Inca ha augmentat l'activitat assistencial durant 2008 en tots els serveis que dóna a la seva població. Per exemple ha arribat a les 51.929 urgències davant les 35.927 del 2007, el que representa un increment de més del 43%. Quant a les altes, s'han comptabilitzat 7.600, enfront de les 3.776 de l'any 2007. Així mateix, s'han realitzat 24.500 proves ambulatòries de gabinets davant les 6.213 del 2007, un 294% més. En el mateix sentit, el nombre de intervencions quirúrgiques ha estat de 4.500, un 288% més que el 2007. També ha augmentat la xifra de parts del 2007 al 2008 en un 124%, en passar de els 503 a els 1.103.

La Conselleria de Salut i Consum, a través del Servei de Salut, ha realitzat un gran esforç per dotar de manera adequada la plantilla de professionals de l'Hospital Comarcal d'Inca, el que ha suposat la incorporació de 36 facultatius especialistes i 52 infermeres.

Aquestes dades han estat donats a conèixer pel conseller de Salut i consum, Vicenç Thomàs, durant la reunió que ha mantingut el matí d'avui a l'Hospital Comarcal d'Inca amb els alcaldes de les zones des Pla, Marines, Torrent de Sant Miquel; Inca; Pollença i Safrà. A la trobada també han assistit el director general de Planificació i Finançament, Juli Fuster, i el director general del Servei de Salut, Josep Pomar.

Thomàs ha expressat la ferma aposta de la Conselleria de Salut i Consum per a l'Hospital Comarcal d'Inca, després dels gairebé dos anys que va començar a funcionar. "Inca és un bon hospital, dins del seu nivell, que és comarcal, i l'esforç que s'ha fet en els gairebé dos anys ha estat molt important" va manifestar.

En aquest sentit, el conseller ha explicat que la despesa sanitària de l'hospital es va situar el 2008 en 47 milions d'euros, i les previsions per a l'exercici de 2009 superen els 50 milions.

Vicenç Thomàs ha agraït als alcaldes la seva col · laboració per continuar millorant la qualitat assistencial que reben els usuaris. Durant la reunió, escoltar i aclarir tots els dubtes relacionats amb la nova situació assistencial de les zones bàsiques de salut i es va comprometre a traslladar a les diferents conselleries del Govern de les Illes Balears la preocupació dels ajuntaments per millorar el transport públic que connecti els pobles afectats amb el seu hospital de sector. D'altra banda, també s'ha ofert a habilitar espais de trobada amb els alcaldes de forma periòdica, perquè puguin expressar les seves preocupacions en matèria de salut.

El conseller va explicar que els ciutadans que ja tenen un procés mèdic obert a l'Hospital Comarcal d'Inca continuaran amb el seu especialista. D'altra banda, va assegurar que el 60% de la població de la zona bàsica de salut del Raiguer ja està sent atesa en els hospitals Son Dureta i Son Llàtzer.

Thomàs va traslladar als representants dels ajuntaments que membres de l'equip de la Conselleria de Salut i Consum havien mantingut reunions amb els alcaldes afectats abans de prendre cap decisió, amb l'objectiu d'explicar les causes de la reorganització, sempre pensant en la millor atenció assistencial dels ciutadans i buscant el punt exacte d'equilibri.

El titular de la Conselleria de Salut i Consum també va anunciar dos projectes per a l'any 2009, que es posaran en marxa molt aviat: l'ampliació del pàrquing, augmentant l'actual capacitat de 240 places fins arribar als 400 i la reforma del centre d'especialitats , que disposarà d'un gran nombre de consultes externes i altres serveis. Aquesta millora permetrà alliberar espai per a una posterior ampliació de la zona d'urgències i la possibilitat de crear una unitat més àmplia de curta estada, com la que ja tenen els hospitals de Manacor i Son Llàtzer, o una àrea d'observació.

A la reunió han assistit els alcaldes i regidors d'Inca; Selva; Lloseta; Sineu, Mancor, Pollença, Costitx, Maria de la Salut, Alcúdia, Sa Pobla, Campanet, Búger, Muro i Sencelles.

Temps d'espera a Urgències

Imagen reloj

 

Generals: 00:34

Pediàtriques: 00:10

Actualitzat: 24/03/23 06:30

RECORDI: Pot acudir al PAC del seu centre de salut més proper.

Banner ISO9001