En el meu estat de salut, puc ser vaccinat?

Els professionals sanitaris us resoldran els dubtes sobre la vaccinació contra la COVID-19 en funció del vostre estat de salut.

Llegiu detingudament aquestes preguntes i respostes sobre la vaccinació contra la COVID-19 si teniu alguna malaltia, preneu algun medicament, estau embarassada, estau alletant, us han vaccinat o teniu alguna al·lèrgia.

 • Ja he passat la COVID-19. Quan em poden vaccinar?

  Si heu passat la COVID-19, ja no cal que espereu sis mesos per vaccinar-vos. Si han passat un mínim de quatre setmanes des del diagnòstic (data del resultat positiu de la prova diagnòstica), podeu rebre una dosi del vaccí. 
   
  SI NO N’HEU REBUT CAP DOSI: 

  • Si teniu 65 anys o menys i no patiu cap malaltia greu, es recomana una sola dosi quatre setmanes després de la data del diagnòstic, sempre que ja hàgiu superat la fase aguda i que l’aïllament hagi acabat. Es considera que la vaccinació és completa amb caràcter general. 

  • Si teniu més de 65 anys o patiu una malaltia greu, es recomanen dues dosis del vaccí quatre setmanes després de la data del diagnòstic, sempre que ja hàgiu superat la fase aguda i que l’aïllament hagi acabat. 

   

  SI HEU PASSAT LA COVID-19 DESPRÉS DE LA PRIMERA DOSI 
  Independentment de l’edat, es recomana la segona dosi quatre setmanes després de la data del diagnòstic, sempre que ja s’hagi superat la fase aguda i que l’aïllament hagi acabat. 


  Per completar la vaccinació us citaran per telèfon des d’Infovacuna

 • Puc ser vaccinat si tinc al·lèrgies?
  • El vaccí només està contraindicat en persones que hagin presentat una reacció anafilàctica a una dosi prèvia del vaccí contra la COVID-19 o a algun dels components del vaccí. Podeu consultar la llista de components de cada vaccí en els prospectes publicats en el web del Centre d'Informació en línia de Medicaments de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris:
  • En persones amb al·lèrgies a altres vaccins o medicaments amb altres components diferents no presents en el vaccí contra la COVID-19, el vaccí s’ha d'administrar amb precaució. Aquestes persones han de ser observades durant trenta minuts després de la vaccinació.
  • La vaccinació no està contraindicada en persones amb al·lèrgies alimentàries, a animals, insectes, al·lergògens de l'ambient, làtex o altres al·lèrgies. Després de l'administració del vaccí ha d'observar-se qualsevol possible reacció durant almenys 15 minuts.  
 • Puc ser vaccinada si estic embarassada o vull quedar-me embarassada? I si tinc un nadó lactant?
  • Es recomana la vaccinació enfront de COVID-19 a les dones embarassades. El vaccí evita complicacions durant l'embaràs, especialment, si existeixen factors de major risc com poden ser obesitat, edat major de 35 anys, hipertensió arterial, diabetis o preeclampsia.
  • La vaccinació contra la COVID-19 no està contraindicada en cap trimestre de l'embaràs.
  • Si estau planificant un embaràs, és convenient completar la vaccinació abans. S'han trobat anticossos que podrien conferir protecció als nounats que reben lactància materna de dones vaccinades.

 • Tinc un infant amb una malaltia crònica o una condició de risc. Pot ser vaccinat?

  Si el teu fill té una malaltia greu, el pediatre, juntament amb la família i l’equip que el tracta, estudiarà el cas individualment per valorar els possibles riscs i els beneficis de la vaccinació, sempre d'acord amb l'estratègia vaccinal del Ministeri, i així decidir conjuntament la millor opció pel vostre infant.

 • Prenc anticoagulants / tinc problemes de coagulació. Puc ser vaccinat?

  En general les persones que prenen anticoagulants o tenen problemes de coagulació poden ser vaccinades amb les mateixes precaucions que per a altres vaccins. En alguns casos, el seu metge haurà de fer una valoració individual per decidir el millor moment per a la vaccinació.

 • Puc ser vaccinat si tinc una altra malaltia?
  • En malalties lleus, sense febre ni afectació general, es pot administrar el vaccí.
  • S'ha d'esperar un temps només en malalties agudes greus. 
 • Puc ser vaccinat contra la COVID-19 si fa poc que m'han administrat un altre vaccí?
  • No hi ha motius per pensar que hi pot haver problemes posant-vos el vaccí contra la COVID-19 el mateix dia que us n’administren un altre.
  • Només s'aconsella esperar 7 dies entre aquest vaccí i qualsevol altre per si es presenta una reacció adversa poder distingir quin dels vaccins administrats n'és la causa, però no és imprescindible.
 • Puc ser vaccinada si som una persona immunodeprimida o en tractament immunosupressor?

  En general, la protecció amb qualsevol vaccí és menor en persones amb aquestes patologies i podría ser així amb els vaccins contra la COVID-19. Per altra banda, no hi ha motius per pensar que la vaccinació els suposi un perill, mentre que el risc de patir COVID-19 greu és molt més alt que en persones no inmunodeprimides. Per això es recomana la vaccinació especialment a aquestes persones.

 • Som al·lèrgic a la penicil·lina. Puc ser vaccinat contra la COVID-19?

  Sí. L'al·lèrgia a les penicil·lines no és una contraindicació per als vaccins contra la COVID-19.

 • Tenc al·lèrgia al làtex. Els vaccins contra la COVID-19 contenen làtex?

  No. Segons els fabricants, els vials dels vaccins contra la COVID-19 no contenen làtex.

 • Som al·lèrgic a l'ou. Els vaccins contra la COVID-19 contenen ou i són segurs?

  Els vaccins contra la COVID-19 no contenen proteïnes d'ou. Per tant, cap d'aquests vaccins està contraindicat en cas d'al·lèrgia a l'ou.

 • Som al·lèrgic als àcars de la pols. Puc ser vaccinat contra la COVID-19?

  Sí. L'al·lèrgia a aeroal·lèrgens com els àcars de la pols domèstica, el pol·len o els al·lergògens animals no és una contraindicació perquè us administrin el vaccí contra la COVID-19.

 • Les persones que hagin tingut prèviament reaccions lleus o moderades a aliments o fàrmacs i no duguin adrenalina, poden ser vaccinades contra la COVID-19?

  Sí. No és necessari evitar els vaccins contra la COVID-19 si heu tingut una reacció lleu o moderada a un aliment o a un fàrmac identificat.

 • Les persones amb asma corren més risc en rebre el vaccí contra la COVID-19?

  No, no en corren. No obstant això, és important controlar l'asma en les setmanes prèvies a la vaccinació contra la COVID-19, de la mateixa manera que amb els altres vaccins.

 • Tenc al·lèrgia a l'alfa-gal i reaccion als medicaments que contenen gelatina. Els vaccins contra la COVID-19 contenen gelatina?

  No. Els ingredients de cada vaccí s'enumeren en el full d'informació per al pacient, que heu de llegir abans de ser vacunat. Els vaccins contra la COVID-19 no contenen gelatina.

 • Som al·lèrgic a tot tipus de peix i he llegit que l'esqualè, que prové de l'oli de fetge de tauró, s'empra en algunes vacunes. Els vaccins contra la COVID-19 contenen esqualè i suposen un risc per a mi?

  És cert que l'esqualè es fa servir en alguns vaccins. És un greix altament purificat que no conté les proteïnes que causen la reacció al·lèrgica. No es considera que suposi cap risc per als pacients amb al·lèrgia al peix.

  Els vaccins contra la COVID-19 no contenen esqualè. Per tant, no hi ha cap raó per sospitar que puguin causar complicacions a algú amb al·lèrgia al peix.

Referències

Anaphylaxis Campaign (incorporating the Latex Allergy Support Group). UPDATED 3RD MARCH 2021. Do you have questions about the new COVID-19 vaccines and your allergy? We have compiled a list of the most frequently asked questions with answers compiled with the assistance of our clinical panel and members of the British Society for Allergy and Clinical Immunology. https://www.anaphylaxis.org.uk/covid-19-advice/pfizer-covid-19-vaccine-and-allergies/

Si teniu més dubtes sobre col·lectius de risc contactau amb el vostre centre de salut de referència.


A qui s'està vaccinant actualment?

Cita per a la vaccinació contra la COVID-19

En el meu estat de salut, puc ser vaccinat?

Ja estic vaccinat. Què he de saber?

Què és el vaccí i perquè m'hauria de vaccinar?

No som resident habitual a les Illes Balears. Què he de fer per ser vaccinat?

Organització de la campanya de vaccinació

A qui s'ha vaccinat fins ara?

Vaccinació contra la COVID-19 en xifres


Telèfon InfoVacuna COVID: 971211999

Telefonau-hi si teniu dubtes sobre la vaccinació contra la COVID-19

Personal administratiu us assessorarà sobre la vaccinació contra la COVID-19
Horari d'atenció: de dilluns al dissabte, de 7 a 21 hores. Diumenge i festius, de 8 a 21 hores.


Continuau prenent les mesures per protegir-vos de la COVID-19

Vaccinau-vos contra la COVID-19, emprau màscara, manteniu la distància d’almenys 2 metres, evitau multituds, rentau-vos les mans sovint i ventilau els espais.