Cuidar la salut

Les vostres decisions són importants per a la vostra salut

Pautes bàsiques generals per a pacients amb malalties cardiovasculars durant el confinament per l'estat d'alarma per COVID-19

Tot i que l'afectació respiratòria és la predominant en la COVID-19, la patologia cardiològica cobra un especial interès en aquesta malaltia, pel fet que aquests pacients es poden enfrontar a un major risc d'infecció per SARS-CoV-2 i també de complicacions.

Per tot això, és convenient que les persones amb malalties cardiovasculars i els seus familiars siguin especialment curosos. Les precaucions que han de prendre els pacients amb malalties cardiovasculars per evitar contagiar-se són les mateixes que per a la població general.

 

Recomanacions generals per protegir i cuidar la salut cardiovascular durant el confinament:

  • Heu de seguir una alimentació saludable: la base de la dieta ha de ser verdures, fruites, cereals integrals, fruita seca i proteïnes sanes (llegums, peix, aviram); heu de restringir el consum de sal (l'OMS recomana no consumir-ne més de 5 g cada dia ) i de recordar que la major part de la sal està oculta en aliments processats; en qüestió de greixos, heu de triar oli d'oliva i peixos; restringiu els greixos d'origen animal (carns vermelles, embotits).
  • Evitau el consum d'alcohol i tabac, atès que aguditzen les malalties cardiovasculars i afebleixen el sistema immunològic.
  • Heu de mantenir-vos actiu en el domicili i evitar el sedentarisme.
  • Mantingueu-vos ocupat: és la millor manera per controlar l'ansietat i millorar el benestar emocional. Tots dos factors són molt importants per protegir la salut cardiovascular durant aquests dies.