Cuidar la salut

Les vostres decisions són importants per a la vostra salut

Passos sobre com actuar si teniu símptomes de COVID-19

Saber com actuar ens pot ajudar a controlar millor les situacions que puguin sorgir aquests dies i a prestar ajuda a les persones del nostre entorn. Si teniu símptomes (febre, tos i dificultat respiratòria), seguiu aquests passos:

1. AÏLLAU-VOS

En una habitació d’ús individual, amb finestra, amb la porta sempre tancada i, si és possible, amb bany individual. Si no és possible, manteniu una distància de seguretat de 2 metres amb els convivents i extremau la higiene.

2. MANTENIU-VOS COMUNICAT

Heu de tenir disponible un telèfon per informar de les necessitats que us vagin sorgint i mantenir la comunicació amb les persones del vostre entorn.

3. ESTAU TAN MALALT QUE HEU DEIXAT DE FER LES ACTIVITATS DIÀRIES HABITUALS?

Si teniu sensació de falta d'aire, la vostra condició empitjora o sentiu que no podeu controlar els símptomes a casa, telefonau al 061.

4. AUTOCURES

Actualment no hi ha evidències sòlides que l'ibuprofèn pugui empitjorar la COVID-19. Mentre no es disposi de més informació, podeu prendre paracetamol per tractar els símptomes del coronavirus, llevat que el vostre metge us hagi dit que el paracetamol no és adequat en el vostre cas.

Beveu líquids i descansau, però moveu-vos de tant en tant per l'habitació.

5. AÏLLAMENT A CASA

Ara que ja heu fet allò més immediat, estudiau o aplicau les recomanacions per a l’aïllament a casa i informau els convivents que han de fer quarantena.

Si viviu amb algú:

  • de 60 anys o més
  • que tengui una malaltia crònica
  • que estigui embarassada
  • o tengui un sistema immunitari afeblit

manteniu-vos a una distància mínima de 2 metres.

6. RENTAT DE LES MANS

Assegurau-vos que tothom a casa sap com rentar-se correctament les mans.

7. AÏLLAMENT 14 DIES

Recomanam mantenir l’aïllament 14 dies des de l’inici dels símptomes, sempre que el quadre clínic s’hagi resolt.

Mesures preventives per als casos de COVID-19

Adaptació del decàleg del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social per a la població de les Illes Balears. 24/03/2020