Notícies

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

La Conselleria de Salut acull l'exposició "Veus contra l'estigma" amb motiu del Dia de l'Orgull Boig

A les Illes Balears, a gairebé 185.000 persones se’ls ha diagnosticat algun tipus de trastorn de la salut mental

La Conselleria de Salut acull l’exposició “Veus contra l’estigma” amb motiu de la celebració, avui, del Dia de l’Orgull Boig.

Aquesta mostra pretén sumar-se a la lluita per erradicar l’estigma per raó de salut mental i vèncer els prejudicis, els estereotips i la discriminació a què està sotmesa la majoria de les persones que han patit un trastorn d’aquest tipus. A les Illes Balears, a gairebé 185.000 persones se’ls ha diagnosticat una malaltia mental i una de cada quatre en patirà al llarg de la seva vida.

L’exposició “Veus contra l’estigma” recull un conjunt d’expressions artístiques (pintura, material gràfic…) que es varen recollir en un acte que va tenir lloc al Parc de la Mar (Palma) el passat 1 de març, Dia de les Illes Balears, per lluitar contra l’estigma per raó de la salut mental. El resultat s’exposa des d’avui fins a final de mes (del dilluns al divendres, de 10.00 a 14.00 h) al vestíbul de la Conselleria de Salut (plaça d’Espanya, 9).

El Dia de l’Orgull Boig pretén donar visibilitat a les persones que pateixen algun trastorn de la salut mental per conscienciar la societat sobre aquesta situació i que deixi de mirar de reüll: es persegueix que aquestes persones deixin de sentir-se de segona categoria, lliures d’estigmes, pors o vergonya. Aquestes persones necessiten paraules de suport, no el silenci que reben habitualment.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) sosté que l’estigma per raó de la salut mental és un problema global i que en qualsevol societat democràtica ha de ser una prioritat erradicar-lo. Per tant, vèncer els prejudicis, els estereotips i la discriminació ha de ser un dels objectius principals de la societat. L’OMS assegura que una de cada quatre persones sofrirà una malaltia mental al llarg de la seva vida, i en un percentatge important la patirà de manera crònica.

invalid quix collection shortcode!