L’Hospital Mateu Orfila ha ampliat la plantilla d’Oftalmologia amb un setè especialista  com a mesura per fer front a l’elevada pressió assistencial que registra el servei, millorar l’atenció als pacients i les condicions de feina dels professionals. “És una de les poques bones notícies que he rebut des de que som cap del servei, ara fa tres anys i mig”, assegura el Dr. Jordi Bosch, per qui l’ampliació de la plantilla representa “un baló d’oxigen per a un servei que, en els darrers anys, ha vist sobrepassada la seva capacitat de feina”.

El nou especialista que dijous es va incorporar a l’equip d’Oftalmologia és el Dr. Àngel Sànchez Sanz. Llicenciat en Medicina per la UAB, va fer la residència en l’especialitat d’Oftalmologia a l’Hospital de Bellvitge i, posteriorment, cursà un màster en Diagnòstic i Tractament de la Cataracta i el Glaucoma a l’Institut Barraquer. Entre finals de 2013 i l’any 2014, es va especialitzar en oculoplàstica i llagrimal a la University Hospital of Wales (Regne Unit) i va obtenir la titulació Fellow of the European Board of Ophthalmology (FEBO) a París. El Dr. Sànchez arriba a Menorca després de treballar als hospitals de Vendrell, Granollers, Manresa i el Clínic de Barcelona.

Segons explica el cap del servei, en els propers cinc mesos, el Dr. Sànchez es centrarà en atendre els pacients de consultes successives que registren un important retràs respecte la data òptima per a la cita de seguiment de la seva patologia. “És el major problema que ara mateix té el servei: les llistes d’espera de les segones visites, després de la feina feta per reduir tant l’espera mitjana en primeres visites com l’espera de les visites preferents i per a cirurgies, tot i disposar de menys quiròfans”, diu el Dr. Bosch. A més, s’ha reestructurat el sistema de l’administració intraocular de medicaments, ara molt més ràpid i còmode per als pacients.

La incorporació del Dr. Sànchez, no només farà possible incrementar activitat i agilitzar les citacions i les consultes d’aquelles patologies que requereixen d’una atenció prioritària, sinó que els seus coneixements i la seva experiència en l’àmbit de l’oculoplàstica permetran anar introduint, progressivament, noves tècniques quirúrgiques de manera que puguin ser tractats a l’Hospital Mateu Orfila pacients que actualment són derivats a l’hospital de referència a Palma. 

El cap del servei d'Oftalmologia, el Dr.Jordi Bosch, (esquerra) i el Dr. Àngel Sànchez

Altres millores

A més de la contractació d’un nou especialista, des de la direcció de l’Àrea de Salut de Menorca s’han posat en marxa altres mesures que permetin descongestionar el servei. A partir d’aquesta setmana, s’obren consultes d’optometrista durant un capvespre a la setmana, un increment d’activitat que cobriran de manera rotatòria els tres professionals que ja treballen al servei. “És una mesura que reclamava des de fa tres anys”, diu el Dr. Bosch.

Des del mes de gener, per altra banda, el servei d’Oftalmologia ha fet una reestructuració d’agendes de manera que s’ha ampliat el temps destinat a atendre els pacients a la consulta mentre que, millorar la coordinació amb Atenció Primària per al tema de les derivacions de pacients, i estudiar la possibilitat d’augmentar les consultes d’Oftalmologia al centre de salut Canal Salat de Ciutadella són altres dels temes que estan damunt la taula del cap del servei.

 

Banner directorio telefónico

Banner cita previa

Banner IBSalut