Logo ASME

Victoria Baxter, de la Universitat de Sheffield, durà a terme una estada de set setmanes al Servei de Cirurgia General i Digestiva 

L’Hospital General Mateu Orfila acull fins al 18 de setembre una estudianta britànica que ha elegit aquest centre per dur a terme l’estada formativa prevista en el projecte curricular dels seus estudis de medicina a la Universitat de Sheffield (Regne Unit). Victoria Baxter va iniciar el 2 de juny el període d’aprenentatge al Servei de Cirurgia General i Digestiva després d’haver completat el quart curs de medicina.

Dr. Alcaide, Victoria Baxter, Dr. Gil i el Dr. Fernández

D’esquerra a dreta, el Dr. Alcaide, cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva, Victoria Baxter, el Dr. Gil i el Dr. Fernández.  

Sota la supervisió del Dr. Alberto Gil —tutor del programa d’estudiants britànics a l’Hospital—, Victoria Baxter participa i és present en totes les activitats pròpies del Servei: consultes externes, sala d’operacions, activitat ambulatòria i visites a la planta d’hospitalització. A partir de l’experiència prèvia a diversos centres del Canadà i del Regne Unit, aquesta estudianta destaca la complexitat tècnica del Servei i l’oportunitat de poder presenciar intervencions en què s’apliquen tècniques de cirurgia laparoscòpica avançada. “El que més m’ha sorprès —hi afegeix— és la proximitat amb els pacients, el tracte humà dels metges, allunyat de la cultura d’una medicina defensiva que impera al Regne Unit”.

Per al Dr. Gil, la presència d’aquesta estudianta permet donar continuïtat al projecte iniciat l’any passat amb l’estada de tres metges britànics recentment llicenciats a diferents serveis de l’Hospital General Mateu Orfila. Representa, a més, una retroalimentació molt positiva i una oportunitat única per practicar l’anglès mèdic a fi de millorar les habilitats lingüístiques dels especialistes del Servei que dirigeix el Dr. Fernando Alcaide.

El tutor responsable d’avaluar i emetre un informe sobre l’estada formativa de Victoria Baxter i, pel seu costat, el gerent de l’Àrea de Salut de Menorca, Manuel Yebra, asseguren que aquest tipus d’iniciatives són un motiu d’orgull i de prestigi per al Servei de Cirurgia i de l’Hospital en general, i demostren la seva qualitat docent. 

Banner directorio telefónico

Banner cita previa

Banner IBSalut