Logo ASEF

200 dones càncer mama

S'han evitat mig centenar de trasllats a Palma,amb 53 intervencions quirúrgiques, i 631 consultes

\ 23 operacions han estat reconstruccions mamàries immediates després d'amputacions per càncer de mama

El nou servei de Cirurgia Plàstica, incorporat a la cartera de serveis de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera el mes de març de 2019, ha finalitzat el seu primer any amb una activitat de prop de 700 consultes i intervencions quirúrgiques.

Fins a juny d'enguany, la Dra. Ainhoa Placer Lainez, especialista en cirurgia plàstica, estètica i reparadora, ha atès les primeres 200 dones en la consulta d'aquest nou servei a l'Hospital Can Misses.

Fins a la incorporació de la Dra. Placer, especialistes de l'Hospital Son Espases es desplaçaven a Can Misses per atendre les consultes prèvies i posteriors a la cirurgia, no així per a les intervencions quirúrgiques.

Llegeix més: El Servei de Cirurgia Plàstica atén en el seu primer any 200 dones per càncer de mama

L’Ajuntament d’Eivissa atorgarà la Medalla d’Or de la ciutat a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera en agraïment a l’esforç de tots els treballadors i treballadores de la sanitat pública que han exercit durant dècades la seva professionalitat i que han hagut d’assumir un dels majors reptes en haver de fer front a la major pandèmia que el nostre territori ha sofert en l’últim segle.

Amb aquest reconeixement, l’Ajuntament d’Eivissa vol reconèixer no tan sols la feina realitzada per tota l’Àrea de Salut durant la pandèmia sinó també tot el recorregut que ha fet en la construcció del sistema sanitari públic, tant en atenció primària com en atenció especialitzada, fet que ha garantit el benestar i progrés de tota la ciutadania d’Eivissa.

Aquesta Medalla d’Or és un reconeixement a tots els estaments dins de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Hospital de Can Misses, Hospital de Formentera, centres de salut i a tot el personal administratiu, de neteja, sanitari i, en general, a totes les persones treballadores del l’Àrea de Salut que fan possible cada dia el funcionament d’un servei essencial com és el sanitari.

La decisió ha estat presa de comú acord i per unanimitat de tots els portaveus dels grups municipals.

Obres UB Cala de Bou

\ Aquestes obres duplicaran el nombre de consultes, de 4 a 8, i s'ampliarà l'espai 171 m2 amb una planta més

\ El trasllat es durà a terme entre el divendres 10 i el dilluns 13, amb la qual cosa la Unitat Cala de Bou estarà operativa de nou el dimarts 14

Les obres d'ampliació de la Unitat Bàsica de Salut (UBS) Cala de Bou, que escometrà l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, començaran pròximament. Per a això s’han de traslladar els equips d'aquesta unitat a unes dependències a vint metres escassos de l'actual unitat, que el Consistori ha posat a la disposició de l'Àrea de Salut durant el temps que durin les obres.

Les obres començaran una vegada s'hagi fet aquesta mudança, que es durà a terme entre el divendres 10 i el dilluns 13, amb l'objectiu de reprendre l'activitat en les noves instal·lacions el dimarts 14.

Per això, tant divendres com dilluns, els usuaris d'aquesta unitat hauran d'acudir al Centre de Salut Sant Josep de sa Talaia, on seran atesos tant per consultes urgents com si tenen alguna consulta programada.

Llegeix més: La Unitat Bàsica de Cala de Bou es trasllada a unes dependències properes per a l'inici de les...

\ S'han fet obres d'adequació d'espais per part de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu

\ La unitat bàsica de salut obre amb dues noves sales i un magatzem més per donar atenció als 1.799 usuaris d'aquesta localitat

La Unitat Bàsica de Salut (UBS) Puig d'en Valls ha reprès l'activitat després de l'aturada forçosa causada per la pandèmia de la COVID-19, que va obligar a reorganitzar l'atenció primària amb circuitsdiferenciats per a pacients respiratoris i resta de patologies.

Es tracta de l'última unitat bàsica a obrir de nou les portes, després de l'obertura de les UBS Sant Rafel de sa Creu , Sant Mateu d'Albarca i Santa Agnès de Corona, que ho han fet recentment, a causa d'unes obres d'adequació d'espais que ha escomès l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu. En aquestes obres s'ha reorganitzat l'espai d'aquesta dependència de Puig d'en Valls i s'han guanyat dues noves sales i un magatzem, que s'uneixen a les dues consultes que ja hi havia.

Llegeix més: La Unitat Bàsica de Salut Puig d'en Valls torna a obrir les portes

SVA HFOR

\ La nova UVI mòbil dotada amb equip del SAMU 061 va atendre un accident de trànsit amb trasllat a Son Espases

\ L'ambulància de SVA de Formentera va fer 205 assistències el 2019 i 211 el 2018.

Ahir es va inaugurar la nova base del SAMU 061 a Formentera, amb una ambulància de Suport Vital Avançat (SVA), popularment coneguda com a UVI mòbil, dotada amb equip propi del SAMU 061, format per un metge, un infermer i un tècnic de transport sanitari.

En el seu primer dia, va atendre un accident de trànsit en la carretera PM-820, entre Sant Ferran de ses Roques i el Caló de Sant Agustí, a les 19.15 h. Va ser una col•lisió frontal entre un cotxe i una moto, en la qual va resultar ferit el motorista, un home de 25 anys, que va sofrir un traumatismecranioencefàlic greu.

Una vegada assistit i estabilitzat per l'equip del SAMU 061, va ser traslladat per la nova unitat de SVA del 061 al Servei d'Urgències de l'Hospital de Formentera, on se li va fer un TAC. Posteriorment, va ser traslladat amb un helicòpter medicalitzat del 061 a la UCI de l'Hospital Can Misses. Va ser necessari activar el codi Politrauma, en el qual s'activen els serveis d'Urgències, UCI, Anestèsia, Traumatologia i Cirurgia per avaluar conjuntament l'assistència. Més tard, el pacient va ser traslladat en el mateix helicòpter a la UCI de l'Hospital Universitari Son Espases, on es troba en estat crític.

Llegeix més: La nova base del SAMU 061 a Formentera atén en el seu primer día un traumatisme cranioencefàlic...