Logo ASEF

Hotel medicalitzat

\ El Panoramic-Tropical Garden pot acollir 117 pacients, encara que obre amb 78 llits

\ El 20% dels 240 llits destinats a pacients amb COVID-19 estan ocupats

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera continua ampliant el nombre de llits per a pacients amb COVID-19. En aquesta ocasió ha habilitat els Apartaments Panoramic-Tropical Garden, pertanyents a la cadena Playasol Ibiza Hotels, situats a Figueretes, com a establiment medicalitzat, amb una capacitat màxima de fins a 117 llits, encara que inicialment se posa en marxa amb 78.

L'establiment, amb tres plantes i 39 llits per pis, albergarà pacients lleus amb COVID-19 que es trobin sota supervisió domiciliària de les UVAC, però la situació social o familiar dels quals recomani un aïllament en aquest establiment.

Els pacients seran valorats pels equips de les UVAC. Seran aquests equips, segons uns criteris determinats, els que decidiran l'ingrés a l’establiment medicalitzat. Conviure amb persones immunodeprimides, falta d'espai per garantir el correcte aïllament, o circumstàncies de caràcter social són algunes de les situacions que es recullen en aquests criteris.

Llegeix més: L'Àrea de Salut habilita un establiment per a pacients domiciliaris amb situacions socials o...

\ L'estudi pilot, d'abast nacional, es fa també en un hospital de Madrid i en un altre de Barcelona

\ L'objectiu és analitzar la incidència del COVID-19 entre tot el personal per prendre’n mesures

L'Hospital Ca Misses participa en un estudi pilot, d'àmbit nacional, juntament amb els hospitals La Princesa, de Madrid, i ICO-Hospitalet, de Barcelona. L'estudi pretén analitzar el comportament de la pandèmia entre el personal hospitalari de tres hospitals de diferent nivell. L'objectiu, així, és determinar, en temps real, la incidència de la COVID-19 entre tot el personal, sanitari i no sanitari, per prendre’n mesures.

Una aplicació mòbil que ha de descarregar el personal en el seu telèfon intel·ligent permetrà mesurar com la COVID-19 afecta la població hospitalària.

L'estudi ja ha estat aprovat pel Comitè d'Ètica de la Investigació de l'Hospital La Princesa, i es durà a terme en tres fases diferents de l'epidèmia.

Segons el Dr. Álvaro Astorza, cap del Servei de Pneumologia de l'Hospital Can Misses i coordinador d'aquest estudi, «aquest sistema ens permetrà monitorar, diàriament i en temps real, com i on incideix l'actual brot de la COVID-19 en el nostre personal, i establir mesures correctores».

\ El servei està dirigit a famílies de pacients ingressats amb COVID-19 durant l'hospitalització.

\ El Col·legi Oficial de Psicologia també posa a disposició de la població un número de telèfon d'atenció

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, a través del Servei de Psiquiatria, ha impulsat un programa d'atenció a familiars de pacients ingressats amb COVID-19, després d'haver posat en marxa un programa similar per a professionals sanitaris, que durant aquests dies estan sotmesos a un gran estrès.

Es tracta d'un servei dirigit exclusivament a famílies de pacients ingressats, a les quals aquest procés pot generar algun tipus de trastorn com a ansietat o estrès. El servei es prestarà únicament durant el període d'hospitalització. La responsable del programa és la Dra. Isabel Moreno, psiquiatra d'Interconsulta de l'Hospital Can Misses.

L'encarregat d'activar el servei serà el metge responsable del pacient amb COVID-19 hospitalitzat, si considera que la família requereix atenció psicològica. En aquest cas, contactarà amb la psiquiatra, qui oferirà el servei als familiars. El servei estarà operatiu del dilluns al divendres de les 8.00 a les 20.00 h.

Atenció del Col·legi Oficial de Psicologia

El Col·legi Oficial dePsicologia de les Illes Balears també ha posat en marxa un servei d'atenció telefònica, dirigit a tots els ciutadans i que funciona les 24 hores del dia, tots els dies de la setmana. Així, les persones que ho precisin, davant el confinament derivat de la situació d'emergència sanitària, poden telefonar al número 900 112 003 per rebre assessorament i primers auxilis psicològics. 

Edifici J Ca Na Majora

\ Can Misses habilita cinquanta-sis llits per a pacients procedents de residències

\ S'ha contractat i format una trentena de professionals per a aquesta nova unitat


L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha posat en marxa en només una setmana la nova Unitat d'Estada Mitjana (UEM) Ca Na Majora, situada a l'edifici J de l'Hospital Can Misses.

La situació d'emergència actual ha fet que l'obra de reconversió de l'antic hospital Can Misses, que ja era a punt de ser lliurada, serveixi per ampliar el nombre de llits per a pacients amb COVID-19.

D'aquesta manera, l'Hospital Can Misses disposarà des d'avui de cinquanta-sis llits més, situats en les antigues unitats d'Hospitalització de Maternitat —en la planta baixa— i de Cirurgia —en la primera planta.

Llegeix més: Els primers quatre pacients procedents de residències estrenen la nova Unitat d'Estada Mitjana...

Punt fix de recollida de mostres

\ La recollida es farà des dels mateixos vehicles sense que sigui necessari davallar-ne

\ El nou sistema permetrà optimitzar els recursos sanitaris

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera habilitarà demà un punt fix de recollida de mostres de sanitaris i personal essencial que presentin símptomes per determinar els casos de COVID-19. D’acord amb els supòsits que preveu el protocol del Ministeri de Sanitat, en els casos de persones que presentin un quadre clínic d’infecció respiratòria aguda i estiguin hospitalitzades o compleixin els criteris d’ingrés hospitalari, se’n continuarà prenent les mostres a l’Hospital Can Misses.

En aquest nou punt, situat al recinte exterior de l’edifici J de l’Hospital Can Misses, es recolliran les mostres dels sanitaris i del personal essencial (és a dir, el dels cossos i les forces de seguretat de l’Estat, bombers, Protecció Civil, etc.) directament des dels seus propis vehicles sense que hagin de davallar-ne. Aquest nou sistema substituirà la presa de mostres a càrrec de les unitats volants d’atenció al coronavirus (UVAC), que d’aquesta manera es podran centrar en l’atenció dels pacients a domicili.

Llegeix més: L'Àrea de Salut habilita un punt fix de recollida de mostres de sanitaris i personal essencial per...