Logo ASEF

6.000 persones vacunades la setmana que ve

\ El recinte firal disposarà de 4 línies de vaccinació i es continua amb la tendencia de vaccinar una mitjana de 800 persones cada dia

\ Eivissa i Formentera ja han conclòs la vaccinació de majors de 70 anys i continua amb el grup de persones vulnerables amb patologies

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera administrarà la setmana vinent, des del 28 d’abril al 4 de maig, uns 5.600 vaccins en els diferents dispositius de vaccinació d'ambdues illes. Així, en el recinte firal d'Eivissa està prevista la vaccinació de més de 4.300 persones en les quatre línies que hi haurà operatives cada dia.

El recinte firal disposarà tots els dies de tres línies destinades a la vaccinació amb Pfizer, on s'administraran 168 vaccins diàriament. Això suposarà que al cap de la setmana s'administraran 504 dosis.

Aquestes línies estan dirigides al grup de persones d’entre 70 i 79 anys. D'aquest col·lectiu ja s'han vaccinat totes les persones, d'ambdues illes, que van ser contactades en una primera ronda de telefonades. Actualment es repesquen persones d'aquest grup d'edat que no va ser possible localitzar en un primer moment.

Hi haurà, a més, una quarta línia de vaccinació amb AstraZeneca, que inocularà la protecció a 140 persones d'entre 60 i 69 anys els dies 28 i 29 d'abril; és a dir, 280 aquesta setmana. A dia d'avui ja s'estan citant les persones que han fet 68 i 69 anys. Les compreses entre els 60 i els 68 anys ja han estat vaccinades totes, excepte aquelles amb les quals no va ser possible contactar.

A aquestes tres línies de Pfizer caldrà sumar-hi un altra quarta línia els dies 30 d’abril, 1 i 2 de maig, es a dir, el cap de setmana des de divendres, per al vaccí de Moderna, dirigit també als majors de 70 anys, que administrarà 170 vaccins al dia, és a dir 510 de divendres a diumenge.

Per la seva banda, el punt de l'Hospital de Formentera administrarà prop de 150 vaccins en aquesta setmana, ja que disposarà en els dies laborables d'una línia per administrar la vacuna d'AstraZeneca als mateixos col·lectius indicats. Això els permetrà posar 112 vaccins, als que caldrà sumar durant dos dies una segona línia per a la vacuna de Pfizer, que posibiltará injectar la protecció contra la COVID-19 a 30 persones més.

Atenció Primària, per la seva banda, continuarà la setmana propera amb l'administració de la segona dosi del vaccí a 900 persones majors de 80 anys, tant als centres de salut com en domicilis. Amb això es completarà el cicle i s’immunitzarà aquest col·lectiu.

A l'Hospital Ca Misses també hi haurà vaccinació els propers dies i es continuarà amb la vaccinació del grup 7, format per persones especialment vulnerables amb patologies i condicions de risc alt de patir conseqüències greus davant el contagi de la COVID-19. Ja s'han vaccinat les persones tractades amb diàlisi, i actualment s'està en procés de vaccinar persones transplantades i pacients oncològics o en tractament d'oncohematologia. Els següents grups a ser vaccinats seran persones amb VIH o síndrome de Down majors de 40 anys.

Amb tot això, es continua amb la tendència d'aquests últims dies de vaccinar una mitjana de 800 persones cada dia.

Per a la directora d'Infermeria, Noelia Azqueta, <<aquest ritme d'aproximadament 800 dosis diàries ens està pemetent completar els col·lectius que tenim en marxa, com són els de 60 a 69 anys i els de 70 a 79 anys. Actualment estam ja amb aquests dos grups en la fase de recaptació, és a dir telefonant de nou a tots aquells que no va ser possible localitzar. Avancem en les persones vulnerables amb patologies i també completarem en propers dies la segona dosi a majors de 80 anys>>.