\ Es tracta d’una mesura sense precedents per preparar-se en cas de passar a una fase més avançada de la pandèmia COVID-19

L’assistència dels centres de salut d’Atenció Primària de Mallorca s’ha reorganitzat durant els darrers dies per estar preparats en cas de passar a una fase més avançada de la pandèmia de COVID-19. En la línia de contenir al màxim la possibilitat de contagis i protegir als professionals sanitaris, els centres de salut han habilitat consultes específiques per a l’atenció de les malalties respiratòries, entre les quals es pot trobar la COVID-19. Aquestes consultes es troben separades físicament de les generals; d’aquesta manera els pacients no han de compartir el mateix espai a les sales d’espera.

A més, a partir de dilluns els centres de salut implementen un sistema de triatge telefònic a càrrec de professionals sanitaris per tal de donar una primera atenció telefònica als pacients que vulguin resoldre dubtes i a tots aquells que no necessitin una atenció immediata. Aquest sistema distribuirà l’atenció sanitària en visites telefòniques, burocràtiques o presencials al centre de salut o al domicili.

Per altra banda, fa una setmana que varen començar a operar a Mallorca les noves Unitats Volants d’Atenció al COVID-19 (UVAC). Es tracta d’uns equips creats ad hoc per atendre els casos confirmats i els que estiguin en investigació per possible infecció pel coronavirus SARS-CoV-2. Actuen al domicili de les persones afectades sempre que les circumstàncies del cas —condicions del pacient i del domicili— ho permetin.

Cada UVAC està dotada d’un metge, un infermer i un conductor que han rebut formació i entrenament especials. Pertanyen a Atenció Primària però només poden ser activats pel SAMU 061.

Així mateix, Atenció Primària de Mallorca informarà puntualment dels canvis que es puguin produir en la seva organització, a més de consells d’autocura i coneixement del COVID-19 pels ciutadans a través dels seus canals a les xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram).  

0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30