Agenda

CURS: EINES INOVADORES EN LIDERATGE PARTICIPATIU EN SALUT
Desde Lunes 22 Octubre 2018 -  09:00
Hasta Martes 23 Octubre 2018 - 19:00
Accesos : 3515

 

  

Objectiu General: 

El propòsit d’aquest curs és el de trobar-se per aprendre i posar en pràctica noves formes d’organitzar-se i relacionar-se que fomenten la innovació, la efectivitat i la col·laboració. Explorarem junts/es cóm aprofitar l’ingeni creatiu de tots/es, comunicant-nos de manera efectiva i entendre els conflictes que enfrontem. S’ofereixen les metodologies, que a més d’un conjunt de mètodes i tècniques, son una pràctica. Es posa la atenció en la cura de tots los aspectes que hi ha que tenir en compta per tal que es  desenvolupi un bon treball de  amb èxit.

 L’art del lideratge participatiu és una pràctica per a trobar noves formes de col·laboració per a crear solucions innovadores que responguin a les necessitats, en aquest cas s’intentarà donar resposta a necessitats actuals en salut pública i comunitària.

Objectius Específics: 

  • Conèixer i aprendre fent el us de noves tecnologies socials i eines d’activació de la intel·ligència col·lectiva en grups:

          Espai obert, cafè del mon, cercle, indagació apreciativa, entre d’altres.

  • Generar espais per a facilitar la co-creació de solucions innovadores amb grups en Salut Comunitària.

  • Entendre els principis dels sistemes vius per a treballar en harmonia amb ells, de forma que la creació estigui del nostre costat.

  • Utilitzar les qualitats inspiradores del joc i la improvisació per a catalitzar la innovació i la creativitat.

  • Connectar amb autenticitat amb altres persones per aprofitar el màxima el talent del grup i aprendre a col·laborar junts i dur les conversacions a accions.

 


Continguts:
Quin serà el programa?

  1. Introducció i Conceptes generales. Introducció al curs. Benvinguda. Lideratge participatiu. Els grups i les organitzacions como sistemes vius. El camí caòrdic.
  2. Tecnologies socials i eines d’ activació de la intel·ligència col·lectiva aplicades a la Salut Comunitària:El cercle. Indagació apreciativa. Cafè del mon.
  3. Tecnologies socials i d’ activació de la intel·ligència col·lectiva aplicades a la Salud Comunitària II: Espai obert. Disseny per a l’acció sabia o com passar a la acció.
  4. ¿Quantes bones conversacions i descobriments sorprenents es perden per que mai son registrats, compartits o actuats?. L’art de recollir la saviesa col·lectiva.
  5.  Com tancar una sessió de treball en grup. La importància de l’acomiadament

 

Metodologia: Com ho farem?

 

Es proposa una experiència formativa basada en el enfocament “aprendre fent”. Així que estarem en acció des de el primer moment.

El lideratge participatiu ofereix un conjunt de mètodes valuosos per crear converses obertes i significatives que duguin al compromís amb els bons resultats.

Durant la pràctica examinarem cada un dels mètodes més coneguts i més eficaços per activar la intel·ligència col·lectiva, i a la vegada aprofundirem en el marc de treball, pautes, principis i valors del lideratge participatiu.

 

 

  

 Pendent de resolució per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries de les Illes Balears

 

Destinataris: Personal sanitari, responsables de promoció i educació per a la salut i activitats comunitàries dels centres de salut d’  Atenció Primària de Mallorca.

 

Docents:  

Catalina Ramírez Arias, Psicòloga clínica

Valentín Sánchez González, metge de  família.

Els dos son professors de la Unitat Docent multidisciplicar de atenció familiar i comunitària. Facilitadors de la comunitat internacional ART of Hosting o lideratge participatiu.

 

Durada: 15 hores

 

Nombre de places: 20

 

Lloc: CENTRE FLASSADERS.   Carrer de la Ferreria, 10, 07002 Palma (falta confirmar)

 

DIES i HORARIS:

   22 i 23 octubre 2018

   Dia 22 de 8,30 a 14,30 hores

   Dia 23 de 8,30-14,30 i de 16 a 19 hores

 

InscripcióPortal de serveis al personal 

 Del 3 de setembre al 21 de setembre

 Llista d’ admesos: 25 de setembre

Informació: Unitat de Formació Continuada

Tel.: 971 175 884

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. 

 

  

 

 

 

 

 

              

_____________________________