El dia 16 de maig del 2008 es va constituir a la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca la Comissió Tècnica de persones formadores i assessores en promoció, educació per a la salut i activitats comunitàries (CT PiEpS i AC), avui celebrem el seu 15è aniversari.  

 

Aquesta va ser la primera CT de la gerència i el seu model de treball va servir per constituir-ne d’altres.

 

Aquesta comissió tècnica ha estat presidida per la subdirectora d’infermeria que ha dut el tema de la salut comunitària en les diferents etapes, coordinada per una professional del gabinet tècnic de la GAP i formada per vocals, professionals d’atenció primària (AP) de diferents categories professionals. Al següent vídeo podeu veure les diferents professionals que han format part d’aquesta CT, a les quals volem agrair les seves valuoses aportacions pel desenvolupament de la salut comunitària a l’AP.

 

 

Actualment els components de la CT són:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les funcions de la CT estan orientades, entre d’altres, a:

  • Assessorar els equips directius de la gerència
  • Formar, assessorar i motivar als professionals de l’AP en el desenvolupament de les activitats relacionades amb la salut comunitària
  • Elaborar i/o revisar documents dirigits als professionals i a la ciutadania.

 

Durant aquests quinze anys s’han fet prop de 200 activitats formatives dirigides als professionals dels equips d’atenció primària i de les unitats de suport; s’ha format als 259 residents de medicina i 55 d’infermeria (promocions 2018-2023) de la Unitat multiprofessional d’atenció familiar i comunitària, en 34 activitats formatives sobre salut comunitària. A més s’han realitzat i impulsat nombroses activitats comunitàries.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S’han fet diverses ponències, comunicacions a congressos d’àmbit local, nacional i internacional. S’han publicat articles a revistes científiques i s’ha participat en diferents projectes d’investigació i xarxes d’investigació relacionades amb la salut comunitària (redIAPP, RICAPPS)

 

Durant els darrers mesos membres de la CT han participat en l’elaboració del Pla estratègic d’atenció primària del Servei de salut de les Illes Balears 2022-2026: salut comunitària que ha de servir per seguir potenciant i impulsant la Salut Comunitària a l’atenció primària de Mallorca conjuntament amb les àrees de salut de Menorca i Eivissa-Formentera.

 

El proper 2 de juny farem la I Jornada-Fira de Salut Comunitària d’atenció primària de Mallorca, us hi esperam!

 

Per molts d’anys més!!

 

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30