\ Es tracta d’un estudi que pretén avaluar l’eficàcia d’una intervenció per millorar la salut i la qualitat de vida d’aquestes professionals

Atenció Primària fa una crida a totes aquelles cambreres de pis que estiguin interessades en participar en un assaig clínic que s’ha posat en marxa aquest dilluns a 34 centres de salut de les Illes Balears. El Servei de Salut ha posat en marxa aquest estudi per avaluar l’eficàcia d’una intervenció per millorar la salut i la qualitat de vida en el col·lectiu de cambreres de pis.

Es tracta d’una intervenció en la qual poden participar totes aquelles persones que siguin majors d’edat, hagin treballat com a cambreres de pis durant el 2019 (com a mínim 15 dies), tinguin previst treballar enguany com a cambreres de pis, no estiguin de baixa i no tinguin previst estar fora de les illes més de 15 dies durant el primer trimestre de l’any.

La intervenció es durà a terme en 34 centres de salut de les Balears: 24 a Mallorca, 4 a Menorca, 5 a Eivissa i 1 a Formentera. Per atzar, s’han triat 17 centres que seran intervenció i 17 que seran centres control.

En els 17 centres d’intervenció, les cambreres de pis que acceptin participar assistiran a 8 visites, 3 de les quals són individuals i 5 en grup (amb 10-15 cambreres).

La primera visita es durà a terme per una infermera, qui informarà sobre el desenvolupament de la intervenció,  la qual farà una recollida de dades sobre els estils de vida –dieta, activitat física-, l’estat de salut, la qualitat de vida i els problemes de salut, entre d’altres. A més, la infermera li donarà uns consells personalitzats i planificarà amb la cambrera de pis la manera com pot millorar els seus estils de vida.

La segona visita serà un fisioterapeuta que l'explorarà i ensenyarà exercicis per prevenir els dolors osteomusculars.

Després es faran 5 sessions en grup, amb 10-15 cambreres de pis, amb el fisioterapeuta, la infermera i una psicòloga, per treballar també l'afrontament de l’estrès. Es farà una sessió per setmana.

Per últim, durant el mes de març, tendran una darrera visita amb la infermera. 

Després de la temporada d'estiu es tornaran a visitar per comprovar quin és l'estat de salut, hàbits i la  qualitat de vida.

En els 17 centres de salut de control, es farà una visita inicial el mes de febrer i una altra després de la temporada d'estiu. A la tardor-hivern faran el programa amb les mateixes característiques que l'ofert als centres d'intervenció.

Els 34 centres de salut on es farà el programa són els següents:

 

INTERVENCIÓ

 

CONTROL

Arquitecte Bennàssar

Camp Redó

Son Serra-La Vileta

 Escola Graduada

  Trencadors

Rafal Nou

Son Gotleu

Coll d'En Rabassa

Son Rutlan

Emili Darder

Palmanova

Santa Ponça

Manacor

Capdepera

Porto Cristo

Son Servera

Inca

Santanyí

Campos

Platja de Palma

Alcúdia

Pollença

Sa Pobla

Ca'n Picafort

Sant Antoni de Portmany

Eixample

Vila

Es Viver

Formentera

Santa Eulària

Canal Salat

Dalt Sant Joan

Verge del Toro

Alaior

 

Des del dia 9 de gener ja estam oferint la participació a les 1.043 cambreres que entrevistàrem  al primer estudi dut a terme l'any 2019 i que varen mostrar interès en participar en la intervenció. Les cambreres de pis que vulguin participar i que tinguin el metge/infermera en altres centres, també es poden inscriure a través del web o correu.

Animem a totes les cambreres de pis de les Illes que participin.

Es poden inscriure a:

  1. La plana web: https://www.ibsalut.es/apmallorca/ca/professionals/recerca/projectes/cambreres-de-pis-i-salut
  2. Enviant un correu al amb nom i telèfon de contacte Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
  3. Trucant als 629 21 51 48 / 681 22 37 63.

El projecte està finançat per Turisme Sostenible, el lidera i desenvolupa Atenció Primària del Servei de Salut de les Illes Balears, amb la col·laboració de les conselleries de Treball i de Turisme.

0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30