\ La Gerència d’Atenció Primària de Mallorca ha volgut reconèixer i agrair l’esforç de tots els professionals implicats en la formació sanitària especialitzada d’atenció familiar i comunitària

 

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària d’Atenció Primària de Mallorca ha celebrat el seu 40è aniversari. A l’acte –que es va du a terme el passat divendres, 14 de juny, al Centre de Cultura Sa Nostra-  varen participar prop de 105 persones.

 

A la jornada varen assistir el director assistencial del Servei de Salut, Nacho Garcia; la subdirectora d’Atenció Primària i Atenció a les Urgències Extrahospitalàries del Servei de Salut, Rosa Duro; i el gerent d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey. També va participar l’especialista en medicina de família i autor del cèlebre “Manual d’Atenció Primària”, Amando Martín Zurro, que va impartir una conferència sota el títol Apuntes sobre 40 años de formación en Medicina Familiar y Comunitaria. Finalment, es va emetre un petit documental amb la història de la unitat docent explicada pels seus protagonistes i un reportatge fotogràfic crònica dels darrers 40 anys. L’esdeveniment es va retransmetre a través del compte de twitter @apmallorca con el hashtag #40UDAPMallorca.  

 

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària d’Atenció Primària de Mallorca es va crear l’any 1979, primer com a Unitat de Medicina Familiar i Comunitària de Mallorca. Aquest any es va graduar la primera promoció espanyola d’especialistes en medicina familiar i comunitària que es varen formar amb el sistema MIR.

 

Al llarg d’aquests anys s’han format 535 residents de medicina i 17 d’infermeria. Aquesta fita ha estat possible gràcies als 11 caps d’estudis, 7 tècnics de salut i 166 tutors que han treballat dia a dia per formar als professionals de l’Atenció Primària del nostre present i futur.

 

L’any 2011 és una data important: la Unitat Docent es converteix en multiprofessional amb la incorporació de la subcomissió d’infermeria, i la formació de nous professionals en Infermeria Familiar i Comunitària. Des d’aleshores, han passat 20 tutors d’infermeria.

 

  Visita #40UDAPMallorca en imatges

 

 

0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30