\ Actualitza i millora el programa anterior, incidint en l’aspecte de la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia

\ Es dirigeix a un total de 170.830 infants de 0 a 14 anys arreu de les Illes Balears 

 

La Conselleria de Salut ha presentat avui al Centre Flassaders el Programa de Salut Infantoadolescent (PSIA) que actualitza i adapta a les necessitats actuals el Programa del Nin Sa de l’any 1991 (que es va actualitzar per darrera vegada l’any 2007). El nou PSIA emfatitza la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia en la població pediàtrica com a punts clau per a tenir una bona salut en l'edat adulta. Aquest programa ha estat impulsat per professionals de l’atenció primària de totes les Illes. Es dirigeix a un total de 170.830 infants entre 0 i 14 anys: 135.568 a Mallorca, 13.157 a Menorca, 20.629 a Eivissa i 1.476 a Formentera.

 

El PSIA és una eina imprescindible en la feina diària dels professionals de l'atenció primària que atenen a la població pediàtrica. L’anterior programa es va actualitzar per darrera vegada fa deu anys i era necessària una revisió i actualització dels continguts per tal d’incorporar-hi noves evidències científiques o noves intervencions centrades en la prevenció. El nou PSIA planteja els canvis següents:

 

  • Potenciar l’educació per a la salut com a una eina per millorar els coneixements de la població i de les famílies en relació a la salut dels infants.

 

  • Ajustar el nombre de visites i del professional que les realitza. Es passa de 18 visites de l’anterior versió a dotze tenint en compte l’evidència científica i les competències dels professionals. Aquestes visites estan relacionades amb els moments més importants des del punt de vista assistencial com ara els primers dies de vida del nadó, les primeres vacunes, les primeres passes, l’explosió del llenguatge, l’escolarització o l’adolescència.

 

  • Actualitzar els annexes destinats als professionals, que tendran la informació més recent respecte del procediment a seguir en cada una de les visites.

 

  • Incorporar el concepte de visites de grup: a banda de les visites individuals, el programa inclou activitats de grup dirigides a les famílies. Es tracta de promocionar, per exemple, la criança positiva com una forma d’entendre la criança, l’educació i altres.

 

Les activitats que formen part del PSIA s’han establert amb el consens de la Conselleria d’Educació i Universitat i la col·laboració de professionals sanitaris d’atenció primària i d’atenció hospitalària de les Illes que desenvolupen la seva tasca amb la població pediàtrica.

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30