\ 25 professionals s’han format durant un mes al centre de salut Emili Darder en un curs sobre la detecció del consum de risc d’alcohol en la pràctica clínica diària

\ Sota el títol “Mójate con el alcohol”, aquest curs s’emmarca dins el pla de capacitació professional de l’estratègia de Prevenció i Promoció de la Salut del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

 

Atenció Primària de Mallorca ha format en les darreres setmanes 25 professionals de la salut per potenciar la intervenció breu en el consum de risc dins les consultes d’atenció primària. L’objectiu és que aquests professionals que provenen d’Atenció Primària de Mallorca, del Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) i de les Unitats de Conductes Addictives (UCA) puguin esdevenir futurs formadors d’altres professionals.

El curs, realitzat en el centre de salut Emili Darder, l’ha impartit Francisco Camarelles, responsable del curs en línia “Mójate con el alcohol” i s’emmarca dins el pla de capacitació professional de l’estratègia de Prevenció i Promoció de la Salut del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

El consum de risc i el consum nociu d’alcohol és una les primeres causes prevenibles de morbiditat i mortalitat a l’estat espanyol. A més, el consum d’alcohol és molt present a la nostra societat. És per això que resulta fonamental sensibilitzar i prevenir mitjançant una ràpida identificació i intervenció breu. La formació dels professionals és, en aquest sentit, un objectiu conjunt de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, el Servei de Salut i el Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) de la Direcció General de Salut Pública i Participació.

Paral·lelament s’ha creat un grup de feina conjunta entre professionals d’Atenció Primària de les Illes Balears, unitats de conductes addictives, el PADIB, unitat de problemes relacionats amb l’alcohol, unitat de qualitat del servei de salut, amb l’objectiu de consensuar un document que serveixi de guia per a la intervenció breu en el consum d’alcohol i circuits assistencials vigents per a professionals.

 

 

0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30