\ Aquesta iniciativa forma part del pla d’accessibilitat, elaborat conjuntament amb PREDIF Illes Balears

\ Els centres de salut de Santanyí i de Capdepera ja han estat reformats per suprimir igualment les barreres arquitectòniques

 

El Centre de Salut Es Safrà (Alcúdia) ha millorat notablement l’accessibilitat adaptant l’espai a les persones amb mobilitat reduïda. Aquesta iniciativa forma part del pla d’accessibilitat, que té l’objectiu d’adaptar tots els centres de salut suprimint-ne les barreres arquitectòniques. La Gerència d’Atenció Primària de Mallorca ha aprofitat per implementar un pla de millora dels centres que consisteix en les tasques de manteniment que no es varen dur a terme durant la legislatura passada.

 

Avui ha visitat el centre la consellera de Salut, Patricia Gómez, acompanyada pel batle d’Alcúdia, Toni Mir; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el gerent d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey.

 

Amb un pressupost de 70.259 €, les millores executades al Centre de Salut Es Safrà han consistit a adaptar els lavabos, les portes, les finestres, les baranes i l’alçada del mobiliari; remodelar la zona d’Admissió amb uns taulells més baixos i més amples; ampliar la porta d’accés a la sala d’operacions de cirurgia menor ambulatòria; adaptar la zona de dormitoris i de lavabos del Punt d’Atenció Continuada (PAC), ubicat a la planta segona, i instal·lar una rampa d’accés per accedir-hi. També s’ha millorat la senyalització i s’ha aprofitat per renovar la instal·lació d’aire condicionat.

Fins ara s’han adaptat els centres de salut de Santanyí i de Capdepera, amb un pressupost de 75.000 € i 63.694 €, respectivament. Entre les reformes executades destaca l’adaptació de les finestres, de l’alçada de mobiliari, dels lavabos, de les portes i de la senyalització. A més, en breu acabaran les obres de millora per suprimir les barreres arquitectòniques dels centres de salut Llevant (Son Servera), Santa Maria i Es Raiguer (Binissalem), i està previst així mateix que es facin obres de millora de l’accessibilitat dels centres de salut Arquitecte Bennàzar, Casa del Mar i Escola Graduada, a Palma. El pressupost global de les obres és de 600.000 €.

 

En virtut d’un contracte subscrit amb l’entitat local de Plataforma Representativa Estatal de Personas con Discapacidad Física (PREDIF Illes Balears) es varen fer auditories prèvies per valorar les necessitats dels centres de salut. En els nou centres on es va fer l’auditoria es varen detectar deficiències tant a l’exterior com a l’interior: el principal defecte observat a l’exterior és la manca de senyalització dels guals i dels passos de zebra, i entre les mancances a l’interior les més comunes són aquestes:

  • Problemes per a la mobilitat: són les que impedeixen la circulació lliure per l’edifici, com ara l’amplada de les portes de les consultes, dels lavabos o dels ascensors, les rampes d’accés, l’adaptació dels lavabos, etc.
  • Deficiències en la comunicació: són les que dificulten la ubicació correcta de les persones, com ara la senyalització en sistema Braille i amb color d’alt contrast, l’altura de les senyalitzacions, dels taulells i dels botons dels ascensors, o la col·locació de baranes.
  • Falta de material: són les relacionades amb l’escassa disponibilitat de lliteres hidràuliques i de cadires de rodes.

 

Més informació: notícia GOIB

0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30