\ El Centre de Salut Santanyí ha estat el primer, on s’han reformat les finestres, les portes dels lavabos i els vidres de la sala de cures

\ El pla d’accessibilitat s’ha elaborat conjuntament amb l’entitat local de Plataforma Representativa Estatal de Personas con Discapacidad Física (PREDIF Illes Balears)

El Servei de Salut ha presentat avui el pla d’accessibilitat, que té per objectiu adaptar els centres de salut a les persones amb mobilitat reduïda. A més, la Gerència d’Atenció Primària ha aprofitat per implementar un pla de millora dels centres que consisteix en les tasques de manteniment que no es varen dur a terme durant la legislatura passada.

 
El Centre de Salut Santanyí és el primer on s’han fet obres, amb un pressupost de 75.000 €. Entre les reformes que s’hi han duit a terme destaca el canvi de les finestres, de l’alçada del mobiliari, dels lavabos, de les portes i dels vidres de la sala de cures. Avui l’ha visitat la consellera de Salut, Patricia Gómez, acompanyada pel batle de Santanyí, Llorenç Galmés; pel director general del Servei de Salut, Juli Fuster; pel gerent d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey; pel representant de l’entitat local de Plataforma Representativa Estatal de Personas con Discapacidad Física (PREDIF Illes Balears), Nicolás Terrasa, i pel representant de l’Associació Provincial de Lesionats Medul·lars i Grans Discapacitats (ASPAYM Balears), Alessandro Marinelli.
 
La reforma d’aquest centre de salut és la primera d’una sèrie que, en la primera fase, es faran als centres de salut d’Arquitecte Bennàzar, Casa del Mar i Escola Graduada, a Palma, i Capdepera, Es Raiguer (Binissalem), Es Safrà (Alcúdia), Llevant (Son Servera) i Santa Maria, amb un pressupost global de 600.000 €. Ja s’hi han fet les auditories prèvies per valorar les necessitats de cada centre, en virtut d’un contracte subscrit amb l’entitat local de Plataforma Representativa Estatal de Personas con Discapacidad Física (PREDIF Illes Balears) per auditar 41 centres de salut. No s’hi han inclòs els centres de salut Camp Redó, S’Escorxador, Nuredduna (Artà) ni Pollença, ja que el Pla d’infraestructures d’atenció primària hi preveu construir nous edificis.
 
Les principals deficiències comunes detectades en els nou centres on s’ha fet l’auditoria són de tipus extern i intern: de les externes destaquen la manca de senyalització dels guals  i dels passos de zebra, mentre que les internes són de diferents tipus:

  • De mobilitat: són les que impedeixen la circulació lliure per l’edifici, com ara l’amplada de les portes de les consultes, dels banys o dels ascensors, les rampes d’accés, l’adaptació dels lavabos, etc.
  • De comunicació: són les que dificulten la ubicació correcta de les persones, com ara la senyalització en sistema braille i amb color d’alt contrast, l’alçada de les senyalitzacions, dels taulells i dels botons dels ascensors, o la col·locació de baranes.
  • De material: són les relacionades amb la disponibilitat de lliteres hidràuliques i cadires de rodes.
0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30