Noticies per als professionals

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Un grup d’infermeres i infermers de l’Hospital Mateu Orfila crea la primera aplicació d'infermeria de les Illes Balears

Un grup d’infermeres i infermers de l’Hospital Mateu Orfila ha desenvolupat la primera aplicació mòbil (app) d’infermeria de les Illes Balears, que permetrà a tots els professionals dur sempre damunt els diferents protocols, la llista de medicaments, els algorismes i altres dades rellevants de la guia de bones pràctiques titulada “Valoració i selecció de dispositius d’accés vascular”.

imagen

Aquest equip, que ha impulsat aquesta guia de bones pràctiques de l’Associació d’Infermeria d’Ontario (RNAO) dins del projecte internacional Best Practice Spotlight Organizations (BPSO), ha decidit invertir en aquesta aplicació per ajudar els professionals a millorar l’atenció que presten als pacients. No és infreqüent que els professionals es plantegin algun dubte o vulguin consultar quina és la millor opció per al tractament intravenós d’una medicació. En aquell moment, en lloc de deixar el pacient i anar-se’n a fer la consulta a l’ordinador, es poden assegurar allà mateix de quina és la millor opció.

La necessitat imperativa de la infermeria d’evolucionar de la mà de les tecnologies de la informació i de la comunicació ha propiciat la creació d’aquesta aplicació, que acull una de les tres guies de pràctica clínica amb què treballen des del BPSO i que es desenvolupen a l’Àrea de Salut de Menorca. A més de protocols, algorismes i guies, l’aplicació inclou vídeos, que poden ser molt útils en un moment donat per il·lustrar una tècnica concreta, i també enllaços a webs d’interès.

L’aplicació ja està disponible per a IOS i Android i es pot descarregar gratis a qualsevol telèfon intel·ligent o tauleta. “Es tracta de dur tota aquesta informació damunt a l’abast d’un sol clic”, assenyalen els seus creadors. Els grans beneficiaris d’aquesta iniciativa seran els pacients, que tindran les darreres novetats, els avenços clínics i tot el coneixement a la seva disposició a peu de llit.